4 ting du bør vide inden du rejser til Sri Lanka

Sri Lanka er et land, som mange mennesker ikke kender specielt godt. Det er ikke fordi, at danskerne ikke rejser i Sydøstasien. Tværtimod. Men af en eller anden grund er øen Sydøst for Indien overset af mange.

En dyr flyvetur men et billigt land

Fordi Sri Lanka ligger så langt fra Danmark, kan man ikke undgå at priserne for flybilletter kommer op i nogle tusinder kroner. Dette er en høj pris at betale for transport taget i betragtning af, at man også skal have penge at leve for på ferien. Hvis du vil spare op på en smart måde, kan det være en god idé at undersøge om investering er noget for dig. Det kan du gøre på mininvestering.dk.

 

Selvom flybilletterne til Sri Lanka er forholdsvis dyre, behøver selve ferien overhovedet ikke at være det. Når du først er kommet til Sri Lanka er mad, transport og overnatning nemlig forholdsvis billigt. Hvis du gerne vil have ægte luksus, kan du naturligvis godt få det. Det koster bare lidt flere penge.

Husk at købe dit visum hjemmefra

Når man rejser til Sri Lanka som turist, er det vigtigt, at man sørger for at købe et turistvisum. Dette er et visum, som du skal have på dig under hele din ferie. I modsætning til andre asiatiske lande, behøver du ikke at møde op på en ambassade, når du skal have dit visum til Sri Lanka.

 

Du kan nemlig købe dit visum til Sri Lanka online. Udover at du sørger for at have et gyldigt visum, er det naturligvis også vigtigt, at dit pas er i orden. Passet skal være gyldigt i seks måneder ud over indrejsedatoen.

Undersøg hvornår det er monsunsæson

Hvis du har været i et andet Sydøstasiatisk land, kan du nogenlunde forestille dig, hvordan vejret i Sri Lanka vil føles. Klimaet er tropisk, og man kan opleve høje temperaturer hele året rundt.

 

Når man rejser i Sri Lanka er det dog vigtigt at holde for øje, at der findes to forskellige monsunsæsoner. Én monsunsæson, som gælder for nordøst-delen af Sri Lanka og én monsunsæson, som gælder for sydvest-delen af Sri Lanka.

 

Vil du gerne besøge den nordlige del af Sri Lanka, hvor der især er spændende kultur at se, er den bedste periode at rejse i fra maj til september. Vil du derimod i højere grad have en ferie med gode strande, er det smartest at besøge den sydlige del af Sri Lanka fra december til marts.

Husk at snakke med en læge

Når du rejser til Sri Lanka, kan du godt forvente, at det er nødvendigt med et par vaccinationer. Hvilke vaccinationer du skal have kommer i høj grad an på, hvor lang tid du skal rejse samt hvilke informationer, der er om sygdomsudbrud, når du skal afsted.

 

Du kan godt forvente, at du skal vaccineres flere gange inden din tur. Og måske også efter. Vaccinationer er ikke billige, men for mange er dette en overset udgift, som de bliver overraskede af. Se her hvis du er interesseret i at låne penge til turen.