Yala National Park er Sri Lankas mest besøgte

Yala National Park er den næststørste og mest besøgte nationalpark på Sri Lanka. Hvis du kun har tid til at opleve en nationalpark på din rejse, er det og denne! Yala National Park består af fem forskellige områder, hvoraf to af områderne er åben for offentligheden.

Yala National Park dækker 979 kvadratkilometer og ligger 300 kilometer fra Colombo. Nationalparken er særligt kendt for sin store bestand af vilde dyr. Parken byder også på en stor variation af fauna og specielle planter, som gør det til en stor oplevelse af besøge parken. Yala National Park er også vigtig for bevarelsen af vilde elefanter og vandfugle.

Yala National Park på Sri Lanka

Stor variation af vegetation og dyreliv

Yala National Park ligger i den halv tørre region på Sri Lanka. Nationalparken er en del af det vigtige økosystem på Sri Lanka og parken indholder både fugtig monsunskov og vådområder, hvor meget af parkens fugleliv holder til. En af de særlige ting ved Yala National Park er også den store bestand af de smukke leoparder. I forhold til parkens størrelse, er der faktisk den største andel af leoparder i verden.

Samlet findes der cirka 215 forskellige fuglearter og 44 forskellige pattedyr i Yala National Park. Derfor er det oplagt at besøge parken, hvis du gerne vil opleve dyreliv.

I 2004 forårsagede den alt ødelæggende tsunami store skader på Yala National Park. I dag ser man ikke meget til skaderne og sikkerheden i parken er også øget. Så hvis en ny tsunami rammer parken, vil det have mindre fatale konsekvenser.

I Yala National Park finder man alt fra flotte sandstrande til regnskov, græsarealer og laguner. Vegetationen er utroligt varieret og byder på skøn natur.

Ved de mange vandløb i parken har man mulighed for at se større flokke af srilankanske elefanter, der samles for at bade og drikke af vandet.

Udover elefanter, leoparder og fugle har man også mulighed for at se slanger, aber, bjørne, vandbøfler, krokodiller og mange forskellige slags krybdyr i forskellige størrelser.

Hvordan kan man opleve parken?

Man kan opleve Yala National Park på egen fod i bil eller man kan opleve den på en arrangeret tur sammen med en mindre gruppe af andre turister. Hvis man vil opleve parken på egen hånd, så koster det cirka 75 kroner i indgang til parken og yderlige 75 kroner for leje af bil. De guidede ture er de mest benyttede, da det giver mulighed for at lære mere om parkens dyreliv og natur, da der er fortælling undervejs. Samtidigt er der en større chance for at se det spændende dyreliv, da guiderne ved hvor dyrene holder til.

De guidede ture kan bookes mange steder, når man nærmer sig Yala National Park, men priserne er rimeligt ens og det er begrænset hvor meget du kan spare, da deres prisniveau er så lavt.

Video fra Yala National Park

Her kan du se nogle af de dyr du kan møde i parken:

Hvor kan man bo?

Der findes mange muligheder for at bo i nærheden af Yala National Park på Sri Lanka, og her kan du vælge alt lige fra flotte hoteller til campingpladser og lignende. Så her skal du blot vurdere hvad du er mest interesserede i, og hvad der er mest velegnede til dig og eventuelt også dem du rejser med.

Hvis du ønsker at finde de billigste priser når du skal til Sri Lanka, så tjenesten Hotels Compined ideelt.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/6 (6 votes cast)
Yala National Park er Sri Lankas mest besøgte, 3.8 out of 6 based on 6 ratings