Hotel på Sri Lanka

Hotel på Sri Lanka

Sri Lanka byder på overnatning i alle pris- og komfortklasser. Lige fra små private gæstehuse til store luksuriøse 5-stjernede hoteller, der er placeret i de populære badebyer tæt på strand og palmer. Derudover kan man privat leje villaer og lejligheder, der kan lejes til næsten ingen penge. Og hvis man skal på rigtig eksotisk badeferie, så er der selvfølgelig også mulighed for lækre bungalows ved foden af vandkanten.

Anbefaling: Brug  Trivago når du skal bestille overnatning på Sri Lanka. De sammenligner priser på et kæmpe udvalg af alt lige fra hoteller til guest houses, villaer mv. Derudover er der gratis afbestilling og prisgaranti på mange af deres hoteller.

Den store variation af overnatningssteder gør Sri Lanka til et populært valg for både backpackere, traditionelle familier og folk, der ønsker luksus lidt udover det sædvanlige. Du kan både finde hoteller og campingpladser, og typisk så er prisen så lav, at det ikke kan betale sig at købe overnatningerne på stedet.

Hvad koster et hotel på Sri Lanka?

Priserne varierer meget, alt afhængig af, hvor bekvemt det skal være. Hvis man sammenligner Sri Lanka med f.eks. prisniveauet på hoteller i Thailand som mange har en ide om, så er priserne en smule højere på Sri Lanka. Når det kommer til turisme, så er Sri Lanka langt efter Thailand og det betyder at priserne er lidt højere. Til gengæld så slipper man for det mylder af turister, der kan være I Thailand og det sætter mange pris på.

Du kan dog glæde dig over at priserne er langt lavere end de er i Danmark, så uanset hvor du tager til, så kan du får utroligt meget for dine penge, og du kan leve som en kongelig for meget få penge i Sri Lanka.

Her kommer et par priseksempler på overnatning:

  • Et ”okay” hotelværelse koster cirka 110 kroner per nat
  • Et standard hotelværelse koster fra cirka 220 – 500 kroner per nat
  • Et luksus hotelværelse koster fra 700 kroner og opad per nat

Se aktuelle priser og nyeste tilbud på overnatning – Klik her

Se også priseksempler på mad, drikke, transport mv.

Husk at prutte om prisen

Der er mange penge at spare ved at prutte om priserne og det gør sig også gældende ved hotelophold. Hvis man ikke vælger at købe en pakkerejse, så kan man nemt og billigt booke hotelophold hjemmefra. Hvis man hare mere is i maven og gerne vil spare endnu flere penge, så bestiller man først hotel, når man er dernede.

Rejser man i højsæsonen, anbefaler vi, at man booker et hotel hjemmefra, da der er stor efterspørgsel på de gode steder. Er man derimod mere fleksibel og har man ikke noget i mod at overnatte på mindre gode steder, så er der mange penge at spare ved at finde hoteller dernede. Er man backpacker-typen, så er det en god løsning.

Som I alle andre lande, er det dyrest at overnatte i de større byer og tæt på stranden og det er billigst de steder, hvor der ikke færdes så mange turister og hvor der ikke er havudsigt.

billigste rejsepriser

Hotel på Sri Lanka
Reef Villa & Spa hotellet på Sri Lanka

Hotelpriser og årstider

Priserne på hoteller varierer over året efter turistsæsonen, som strækker sig fra november til marts. Her er priserne højere end resten af årets måneder. Særligt i de vestlige- og sydlige egne af landet (der hvor man finder de bedste strande) får priserne et nyk opad.

Rejser man udenfor sæsonen, er der billigere priser og færre turister, men til gengæld er der også et mere ustadigt vejr.

Høfligt og serviceminded personale

Da der ikke er så mange turister på Sri Lanka, så tager personalet på hotellerne sig virkelig godt af de gæster, der har rejst den lange vej for at besøge landet. I forhold til visse andre asiatiske lande (ingen nævnt, ingen glemt), så føles de lokales venlighed mere ægte og oprindelig. I Thailand vil der f.eks. altid komme turister uanset om man leverer god service eller ej, men på Sri Lanka kan de ikke tage det for givet.

Du kan dog med fordel vælge at give dem drikkepenge, og så vil erviceniveauet blive endnu højere. Særligt på hotellerne, hvor du eksempelvis kan give drikkepenge til rengøringen, og så er du sikret at dit værelse er i tip-top stand.

Øko-tendensen

Selvom Sri Lanka på mange måder er et fattigt land, så er de også kommet med på øko-bølgen. Derfor er mange af de nyere hoteller opført meget grønne, bæredygtige og i overensstemmelse med naturen og omgivelserne omkring dem. Man ser dem rundt omkring i landet og fra et verdenssynspunkt, er det en positiv ting. De koster mere at bygge og vedligeholde, så priserne er en smule dyrere end traditionelle hoteller.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/6 (6 votes cast)
Hotel på Sri Lanka, 3.8 out of 6 based on 6 ratings