10 fantastiske seværdigheder du ikke må snyde dig selv for på Sri Lanka. Basta!

Sri Lanka byder på mange dejlige oplevelser og seværdigheder uanset om man rejser alene, sammen med sin kæreste eller har taget hele familien med på en uforglemmelig rejse. Selvom man sagtens kunne bruge flere måneder på at udforske dette skønne land, så er det de færreste der rejser til Sri Lanka og har så god tid. Derfor kan du i denne artikel læse 10 særlige højdepunkter, som du bør overveje på din rejse til Sri Lanka og som du kan planlægge din egen rejse til Sri Lanka efter.

Det er 10 af de seværdigheder der gør landet Sri Lanka til noget helt specielt!

Befolkningen på Sri Lanka

Fiskerne står på pæle og fisker hele dagen

Det brede smil og den varme velkomst er en af de ting man vil  mindes, når man kommer hjem fra sin rejse til Sri Lanka. Overalt på Sri Lanka møder man denne specielle befolkning, der byder turister velkommen med åbne arme og deler gerne øens seværdigheder.

Sri Lanka er et fattigt land og derfor er mange af de lokale afhængige af turisterne. Til forskel for Thailand, så virker deres venlighed dog ikke så påtaget. Forskellen ligger nok i, at Sri Lanka ikke er nær så turistet et land som Thailand. Hvis man bevæger sig ud i de spændende yderområder, så er det ikke unormalt at møde lokale, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med turister. Netop sådanne oplevelse gør Sri Lanka til noget specielt.

Derfor er det ikke unormalt at man kan møde mennesker på Sri Lanka, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med turister, hvis man bevæger sig ud til de spændende yderområder. Dette gør turen lidt ekstra interessant og du vil opleve et helt andet folkefærd end andre områder på Sri Lanka.

Fantastisk dyreliv i Yala National Park

Stor flok af elefanter i Yala Nationalpark

Sri Lanka er velsignet med fantastiske nationalparker, som byder på den ene store naturoplevelse efter den anden. Nationalparkerne er meget varierede og indeholder et rigt plante- og dyreliv, som er unikt i forhold til mange andre asiatiske lande. Hortons Plains, Udawalawe og Bundala dækker store dele af Sri Lanka, men det er i nationalparken Yala at man oftest får de største oplevelser! I Yala nationalpark kan man få øje på rigtig mange spændende dyr som vil få en hver tur i zoologisk have til at blegne. I parken kan du nyde sæt fra leoparder til flotte af store elefanter, samt et rigt fugleliv.

Det er fantastisk at opleve disse dyr på nært hold i deres egne naturlige omgivelser. Man kan opleve Yala Nationalpark på flere forskellige måder, alt efter om man ønsker at køre rundt i nationalparken selv eller have en guide med på turen. Her vurdere du selv hvad du har mest lyst til, men fordelen ved en guided tur, er at du får en forklaring med omkring alle dyr og områderne, hvor du på egen hånd ikke helt for samme oplysninger undervejs.

billigste rejsepriser

Kultur og religion i Polonnaruwa

Polonnaruwa byder på unik historie og kultur

Den gamle hovedstad ligger tæt på Sigiriya og Dambulla. Den hemmelighedsfulde by er seværdighed fuld af buddhistiske monomenter, som templer, klostre og statuer. Der er så meget at se, at det kan være svært at nå at se det hele på en dag. Det er en stor oplevelse at gå rundt og nyde atmosfæren i de fredelige omgivelser. Selvom Polonnaruwa er noget helt specielt, så er der ikke mange der har fået øjnene op for dette hellige sted, der rummer på mange spændende historier. Heldigvis – for alle os andre, som kan komme og se dette totalt uforstyrede område.

Sigiriya og Lion Rock

Sigiriya Sri Lanka - Lion Rock

Den fantastiske Lion Rock skyder 200 meter op over den skovklæde slette. Opstigningen er en oplevelse i sig selv og det er en god ide at give sig god tid til at studere de smukke helleristninger, som man kommer forbi på vejen op til toppen, da de er både flotte og fascinerende. Når man når toppen af Lion Rock står tiden stille. Herfra kan man se den betagende flotte udsigt over det underliggende landskab. At stå på toppen af Lion Rock og lade tiden stå stille i absolut stilhed er hele turen og denne seværdighed værd. Hvis du stiller dig på toppen af Lion Rock, så kan du se hele 16 kilometer frem, hvilket giver en ide om hvor højt du kommer op.

Maden på Sri Lanka

Lækker mad fra Sri Lanka

I lighed med mange af de andre asiatiske køkkener, så kan man også få lækker mad på Sri Lanka. Køkkenet på Sri Lanka er inspireret af deres indiske naboer og byder på mange smagsnuancer og gode måltider. Udover dr velkendte karryretter og vegetariske retter, så er de også særligt vilde med fisk på Sri Lanka. Havet omkring landet byder på en stor rigdom af alverdens lækre fisk og det nyder befolkningen godt af. Sri Lanka er også kendt for deres velsmagende the. Den verdens kendte the bør du nyde på en stille restaurant. Hvis du vil lære mere om teen, vil vi anbefale dig at besøge en teplantage.

Læs mere om maden på Sri Lanka.

billigste rejsepriser

Stort og varieret dyreliv

Du har mulighed for at se leoparder på Sri Lanka

Som du også kunne læse under Yala Nationalpark, så indeholder Sri Lanka et stort og varieret dyreliv og det er ikke kun i nationalparkerne at man kan opleve de mange dyr! Langs kysten kan man være helt at se dyreliv i havet og tager man på hvalsafari på Sri Lanka, så kan man opleve de kolossale blåhvaler. På land ser man ofte frække aber der ikke er blege for at komme tæt på, for at få en bid mad. Sri Lanka er et paradis for dyr!

De smukke strande i syd

Man bør ikke tage til Sri Lanka uden at besøge de smukke sydlige kyster og strande! Her kan man opleve, hvor vigtigt havet er for befolkningen på Sri Lanka. Ved daggry kan man besøge en fiskerby og se, hvad fiskerne har fanget i løbet af natten. Står man tidligt op og oplever deres glæde, så bør man også unde sig selv, at se solen stå op på en gylden sandstrand. På Sri Lanka nydes en stor del af livet ved stranden og som turist er det også her man vil få mange dejlige oplevelser! Læs mere om de endeløse smukke strande.

Kandy og de flotte teplantager

Smuk Teplantage på Sri Lanka

Varmen på Sri Lanka kan være hård, så derfor kan det være passende at blive kølet ned i højlandet. Her kan man nyde en kop lun the med den skønneste udsigt over de vidtstrakte teplantager. I højlandet findes også mange smukke templer. Her kan man opleve endnu en del af dette forskelligartede land og smukke land. I det hele taget er der mange naturskønne seværdigheder, når man begiver sig lidt ud fra alfarvejen.

billigste rejsepriser

Fortet i byen Galle

Fortet i Galle på Sri Lanka

Det hollandske fort i byen Galle på sydspidsen af Sri Lanka er et godt eksempel på den koloniale arv, som stadig findes i landet i dag. Fortet er pakket med gamle hollandske og engelske huse, som fylder de smalle gader. Her kan man vandre rundt i byen og beundre den smukke arkitektur, som er et af byens særlige kendetegn og du kan på en tur som denne, sagtens få brugt en hel dag i området.

Den fantastiske badeby Unawatuna

Smukke palmer ved Unawatuna

Ikke langt fra Galle finder man badebyen Unawatuna. Det er her de fleste turister slår sig ned på deres rejse og man forstår godt hvorfor! Stranden på Unawatuna er blevet kåret som en af verdens flotteste og bedste strande i verden. I forhold til mange af de andre lækre strande i Asien, så virker stranden i Unawatuna mere uspoleret. I Unawatuna kan man slappe af på den gyldne sandstrand, mens man spejder udover det klare og stille vand. Når det bliver for varmt på stranden kan man kaste sig i bølgen blå.

Læs mere om den populære badeby, Unawatuna.

Hvis man har arrangeret en længere tur til Sri Lanka, hvor man skal hele øen rundt, så bør man afslutte turen på de smukke og eksotiske strande i syd!

Det var vores bud på skønne seværdigheder på Sri Lanka – har du andre?

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/6 (9 votes cast)
10 fantastiske seværdigheder du ikke må snyde dig selv for på Sri Lanka. Basta!, 4.4 out of 6 based on 9 ratings