Mirissa – stranden, som elskes af børn og voksne

Det skønne strandområde Mirissa ligger 4 km sydøst for fisker- og strandbyen Weligama, der igen ligger 30 km øst for Galle. Området er under hastig udvikling, og selv om regeringen har sat visse restriktioner for de værste byggerier, er det sandsynligvis en god idé at tage hertil snarest, før endnu flere turister skaber et mainstream-’paradis’, som det ses ved blandt andet Unawatuna. Lige nu har Mirissa sin helt egen charme og er et besøg værd for turister!

Mirissa er en klassisk smuk bountystrand med vajende kokospalmer ind over sandet og lunt klart vand uden den mindste forurening – og tænk engang, endnu er overnatningsmuligheder og øvrige faciliteter i området begrænsede. Ønsker du at besøge Mirissa i højsæsonen, anbefaler flere rejsende at booke hotel i god tid – og at kigge sig godt for; der er både skidt og kanel imellem. Husk også at forhandle prisen på værelset, hvis du orker; der kan være gode penge at spare. Du kan dog forvente at priserne er i den lave ende, og nærmest ingenting koster i forhold til de danske hoteller.

Vi anbefaler: Trivago når du skal bestille hotel i Mirissa.

Hoteller i Mirissa

Vi har fundet tre rigtig gode overnatningsmuligheder til dig:

Billig Luksus Bedst til prisen
Damith Tourist Inn er vildt billigt Palace hotellet er det bedste luksus hotel Dreams er det bedste hotel til prisen i Mirissa

Damith Tourist Inn

Cirka 100 kroner per nat

Palace

Cirka 800 kroner per nat

Dreams Lanka

Cirka 150 kroner per nat

Se alle hotellerne i byen og aktuelle tilbud ved at klikke her

Smuk stand i Mirissa

Børn vil elske stranden, selv om forsigtighed naturligvis tilrådes. Her som på andre strande på Sri Lanka er bølgerne høje, så det kan for eksempel tilrådes at medbringe eller leje body boards, som kan give både børn og voksne fantastiske oplevelser i det vilde vand.

I den ene ende af stranden findes en lille bugt, hvor vandet er betydeligt roligere, og hvor man kan svømme og snorkle rundt blandt (døde) koraller. Dette er helt ideelt for det mindre publikum, og familierne hvor børnene også gerne vil ud og prøve krafter med snorkling.

For fiske- og skaldyrselskere er Mirissa et sandt paradis. Om aftenen er der linet kasser med is og spændende, friskfangede fisk op på stranden, og så er det bare med at vælge den, man helst vil sætte tænderne i. Fisken bliver grillet ved dit bord på stranden, og så sidder du dér i dit eget lille paradis i vandkanten med den friskeste friske fisk, noget køligt i glasser og oplyst af en blafrende fakkel, mens vandet bruser og syder få meter væk. Dette er en fuldstændig unik oplevelse, som du aldrig vil glemme.

Hval- og delfinsafari i verdensklasse

Verdensklasse hvalsafari ved mirissa på Sri Lanka

Mirissa er måske Sri Lankas bedste udgangspunkt for de populære hval- og delfinsejladser. Det lune Indiske Ocean giver helt fantastiske muligheder for at opleve flere forskellige hvalarter som blåhvaler og finhvaler og mange slags delfiner foruden skildpadder, blåfinnet tun, flyvefisk og masser af andre fiskearter. En typisk udflugter starter kl. 7 om morgenen, og med i prisen er inkluderet morgenmad med te, sandwich, kokoskage, frugt, vand samt en snack på tilbageturen, et hvalsafaripostkort … og søsygepiller! Hvis du lider at søsyge, så kan du med fordel holde igen med at spise for meget, for at undgå at det bliver for slemt.

Dykning og snorkling blandt 100-årige skildpadder

Snorkling på Sri Lanka

Mirissa har gode muligheder for snorkling – hvis du tager på udflugt med en af områdets dykker- og snorkeludbydere. Der er ikke noget at se tæt inde ved stranden, og bølgerne er for høje. Til gengæld er der rig mulighed for at komme til at snorkle blandt sjove fisk og 100 år gamle skildpadder, og det er en oplevelse, du sent vil glemme.

Spa – forkælelse efter en hård dag på stranden

Mirissa har flere forskellige huse, der tilbyder spa og massage; et af stederne kan du oven i købet overnatte i særdeles behagelige omgivelser. Hvad er skønnere end en fuldkropsmassage eller en aloe vera-massage efter en hård dag på stranden, hvor huden trænger til velduftende fugt og en kærlig hånd…? Hvis du besøger Mirisssa, så er dette også en af de oplevelser som du ikke har lyst til at gå glip af.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)