Alt hvad du behøver at vide om Sigiriya

Sigiriya ligger i den nordlige centrale provins på Sri Lanka. Selve byen er ikke noget særligt, men det er til gengæld byens hovedattraktion, som er det folk valfarter til, for at opleve. Her kan du sagtens få en hel dags udflugt til at gå i denne by.

Vi anbefaler: Trivago når du skal bestille hotel i Sigiriya.

Det ganske særlige ved stedet er nemlig dets oldgamle og meget velholdte arkæologiske ruiner, der stammer fra et gammel fort. Disse ruiner er stedets helt store attraktion og det bliver ikke mindre fascinerende af, at ruinerne er placeret på ”Lion Rock” som er en kæmpemæssig klippe, hvorfra der er den flotteste udsigt udover det nærliggende område. Vejen til toppen går op ad stejle klippestier og tager en time til halvanden i almindeligt tempo, men når man først når toppen, så er det alle ”anstrengelserne” værd.

Selve turen til toppen er også rigtig smuk og der er rig mulighed for at lave hvil, da vejen derop byder på flotte vægmalerier fra 500-t. Det kræver en smule form at komme op til toppen, men det er ikke værre end, at de fleste sagtens kan klare det med hvil undervejs. Det er dog ikke en tur der er velegnede til personer der er gangbesværet, da det kræver at du kan gå selv.

Sigiriya er optaget på UNESCO’s verdensarveliste, så stedet er noget helt specielt.

Sigiriya Sri Lanka - Lion Rock

Hoteller i Sigiriya

Vi har fundet tre rigtig gode overnatningsmuligheder til dig:

Billig Luksus Bedst til prisen
 Liyon Rest Aliya Resort And Spa Galkadawala Forest Lodge

Liyon Rest

Cirka 400 kroner per nat

Aliya Resort And Spa

Cirka 1.000 kroner per nat

Galkadawala Forest Lodge

Cirka 700 kroner per nat

Se alle hotellerne i byen og find de billigste priser – Klik her

Andre højdepunkter ved Sigiriya:

Water Garden

Det første man støder på, når man skal op på den kæmpemæssige klippe (hvis man kommer gennem porten i vest) er Water Garden. Den gamle Kong Kasyap fik haven bygget, da han var meget fascineret af vand. Derfor grundlagde han en masse springvand og pools, som stadig er ret velholdte i dag – når man tager de mange år på bagen i betragtning.

Da de mange pools afgiver vand til det omkringliggende område, så er der meget grønt og frodigt i den gamle have. Haven er i det hele taget en god start på turen til toppen. Og det ser generelt rigtig flot ud hele området.

Lion Rock

Den kæmpestore klippe er imponerende både oppe- og nedefra. Navnet kommer fra, at man I gammel tid huggede en stor løve ud af klippen. Desværre er det mest smuldret væk, men der er stadig mulighed for, at se de store løvefødder som markerer starten på turen.

Halvvejs oppe af Lion Rock møder man Mirror Wall eller Kat Bitha, som det også er kendt for. Mirror Wall indeholder verdens ældste grafitti som er malet på den polerede overflade. Det er et ret fascinerende syn som har begejstret mange arkæologer gennem tiderne og når man selv ser det med sine egne øjne, så er det lige før man ikke tror de blev lavede for så mange år siden.  Lion Rock er uden tvivl et besøg du aldrig glemmer.

Sigiriya vægmalerier

De flotte vægmalerier

Hovedattraktionen er de flotte kalkmalerier af kvindelige figurer som er malet i hulen. Disse kvinder er fremstillet i livlige farver og flotte kvindelige former. Engang fyldte de en hel klippevæg, men desværre er mange af dem blevet beskadiget gennem årene. I første omgang var det munke der ødelagde dem og sidenhen vandaler. Derfor er sikkerheden på stedet i dag helt i top, så der ikke sker noget med de 20 tilbageværende malerier.

Hele turen til toppen af Sigiriya tager cirka en time til halvanden, men med en del stop undervejs skal man ligge tid til. Derfor er det en god ide, at starte med at begive sig mod toppen så tidligt som muligt, så man også undgår den værste hede om eftermiddagen.

Video fra Sigiriya

På en god dag kan man se 16 kilometer langt fra toppen af Sigiriya. Der er dog ofte også tåge som gør at du ikke kan se helt så langt frem. Men det er virkeligt et smukt syn, som du ikke har lyst til at gå glip af.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)