Galle by på Sri Lanka

Galle ligger på den sydlige kyst på Sri Lanka og tiltrækker hvert år tusindevis af nye turister fra hele verden. Galle er ikke en særlig stor by, men byen er hjemsted for mange forskellige kulturer og traditioner som gør Galle til noget specielt. Et eksempel på de forskellige kulturer der mødes i Galle, er de hollandske-bygninger som i sær er kendetegnes ved det iøjefaldende fort, som et byens største varetegn.

Vi anbefaler: Hotelscombined når du skal bestille hotel i Galle.

I denne artikel har vi samlet nogle af de seværdigheder du bør opleve, når du besøger Galle. Der findes nemligt ikke særligt mange informationer på andre hjemmesider om netop Galle på Sri Lanka, så derfor forsøger vi at give dig et overblik over denne skønne by. Vi håber du kan bruge vores gode råd, så du får en endnu bedre rejse.

Hoteller i Galle

Vi har fundet tre rigtig gode overnatningsmuligheder til dig:

Billig Luksus Bedst til prisen
 Apna Jetwing Era Beach Fort Bliss

Apna

Cirka 300 kroner per nat

Jetwing Era Beach

Cirka 1.800 kroner per nat

Fort Bliss

Cirka 700 kroner per nat

Se alle hotellerne i byen og de nyeste tilbud ved at klikke her

Fortet i Galle på Sri Lanka

Det hollandske fort

Det flotte gamle hollandske fort er Galle’s vel nok største varetegn. Selvom man ikke skulle tro, at et gammelt hollandsk fort ville passer flot til Asien, så er det faktisk et rigtig flot syn! Fortet tiltrækker også mange mennesker på grund af dets kulturarv og arkæologiske værdi. Det gamle fort er et af de ældste i hele Asien og derfor har UNESCO placeret det på deres “World Heritage Site”, som er en liste over bevaringsværdige steder.

Inde i det hollandske fort kam du se flotte malerier, billeder og møbler fra den hollandske kirke. Hvis du hellere vil have frisk luft, så kan det anbefales at gå ned til stranden som ligger lige ved fortet. Her kan man gå en hyggelig tur og opleve fortet udefra. Her kan du sagtens få flere timer til at gå ved at komme rundt omkring og se hele det hollandske fort.

Rumassala Mountain

Rumassala Mountain er en anden velbesøgt turistattraktion i Galle. Udover at det er et flot og spændende sted, så er der en fantastisk flot udsigt over Galles sydlige kyst. Hvis man godt kan lidt dyppe tæerne eller komme helt under vandet, så er der også gode muligheder for både dykning og snorkling. Rumassala Mountain er alt i alt et spændende sted, som man bør besøge, hvis man er i området omkring Galle, og her kan man sagten få nogle fornøjelige timer brugt.

Flotte vandfald

Hvis man er til flot natur, så bør man også besøge et af de flotte vandfald der er i nærheden af Galle. ”Andahelena Waterfall” og ”Dooli Ella Waterfall” er flotte på hver deres måde, men hvis du kun har tid til at besøge et vandfald, så bør du vælge ”Andahelena Waterfall”. Det er lidt besværligt at komme frem til vandfaldet, men turen derhen er virkeligt flot med tæt grøn jungle. Så det er hele tuden værd. Og derudover så er det også en oplevelse du ikke får andre steder.

Andre turistattraktioner ved Galle

Der er flere andre populære turistattraktioner i Galle, blandt andet indenfor historie, kultur og religion. Du kan blandt andet besøge disse steder: Galle Light House, den postkort-skønne strand Hikkaduwa, regnskoven Kanneliya, Sea Turtle Hatchery og Madol Duwa.

Hvordan kommer man til Galle?

Det er nemt at komme til Galle fra Colombo, Hikkaduwa, Unawatuna. Der er 125 kilometer fra hovedstaden Colombo til Galle og dem kan man tilbagelægge enten i bus eller via tog. Fra Hikkaduwa og Unawatuna er der henholdsvis 20 og 5 kilometer. Langs kysten er der gode busforbindelse, så det er nemt at komme rundt mellem de forskellige kystbyer.

Video fra Galle

I denne video kan du blandt andet se nærmere på Rumassala Mountain og på en af de smukke strande på vestkysten tæt på Galle by. Billeder yder ikke nok retfærdighed for disse smukke strande, så en video kan give et bedre billede af netop dette.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.3/6 (3 votes cast)
Galle by på Sri Lanka, 5.3 out of 6 based on 3 ratings