Unawatuna har uden tvivl nogle af Sri Lankas smukkeste strande

Unawatuna på Sri Lanka fra en smuk side

Unawatuna ligger 140 kilometer syd for Colombo og det er Sri Lankas mest populære badeby. Stranden på Unawatuna er billedskøn og derfor leves en stor af livet da også på eller omkring stranden. Vandet er turkisblåt og indbyder til svømning. Stranden er flere gange blevet kåret som en af verdens bedste strande og det er ikke uden grund!

Vi anbefaler: Trivago når du skal bestille hotel i Unawatuna.

Livet leves i ro og mag i Unawatuna. Her er en hyggelig og afslappende stemning uden for meget støj og larm fra biler og andre trafikanter.

I Unawatuna finder du mange lækre restauranter der tilbereder alt fra lækre traditionelle srilankanske retter til vestlige retter, som vi kender den herhjemme fra.

Uanset om du er til luksus eller billig overnatning, så kan du finde det i Unawatuna. Byen byder på overnatningssteder i alle prisklasser og standarder. Du kan dog også forvente at du får rigtig meget kvalitet for pengene når du booker hoteller i byen, og så er der ofte mulighed for at få mad på hotellet med i prisen.

Når du kommer til Sri Lanka er det svært at komme udenom er besøg i Unawatuna. Byen byder på så mange gode oplevelser, at det er oplagt at nyde solen netop her. Selvom Unawatuna er en af de mest populære byer på Sri Lanka, så er der stadig en hyggelig og intim stemning. Om aftenen samledes mange unge mennesker på stranden, hvor de nyder det sidste af dagen på de hyggelige cafeer, som ligger overalt.

Hoteller i Unawatuna

Vi har fundet tre rigtig gode overnatningsmuligheder til dig:

Billig Luksus Bedst til prisen
 Crazy Coconut Villa Beach Grove Villas  Gloria Grand Unawatuna

Crazy Coconut Villa

Cirka 250 kroner per nat

Beach Grove Villas

Cirka 800 kroner per nat

Gloria Grand Unawatuna

Cirka 600 kroner per nat

Se alle hotellerne i byen ved at klikke her

Veje til Unawatuna

Man kan komme til Unawatuna via A2 motorvejen der går fra Colombo til Galle. Hvis man ikke har adgang til bil, så er det også muligt at tage den sydlige toglinje der går fra Colombo til Matara via Galle. Derudover så kan du for meget få penge også tage en taxi i stedet, da der nærmest er taxier på hvert gadehjørne.

Stranden på Unawatuna

Stranden på Unawatuna er byens helt store trækplaster og man forstår godt hvorfor, når man har set den. Stranden på Unawatuna er billedskøn og den er flere gange blevet kåret, som en af verdens flotteste strande. Stranden er kun en kilometer lang, men den føles langt fra overplastret. Som mange af Sri Lankas andre flotte sydvestlige strande, er stranden på Unawatuna eksotisk og indbydende med sine store svajende kokospalmer.

En stor del af livet i Unawatuna leves på og omkring stranden. Her kan man finde et utal af restauranter og cafeer, der tilbyder lækre srilankanske retter.

Skildpadde ved Unawatuna på Sri Lanka

Skildpadder i Unawatuna

Hvis man er heldig kan man opleve skildpadder på stranden i Unawatuna. Stranden er nemlig et yndet mål, når skildpadderne skal ligge deres æg. Der holder mange skildpadder til i området omkring Unawatuna, så man skal ikke blive forskrækket, hvis man pludseligt svømmer om kap med de fascinerende og flotte dyr. Hvis du begiver dig ud på dykning i Unawatuna, så er der ogå gode chancer for at se skildpadder i deres naturlige omgivelser.

Dykning, snorkling og surfing i den eksotiske badeby, Unawatuna

Meget af livet i Unawatuna leves ved at i vandet. Her har man blandt andet mulighed for st opleve flotte og farvestrålende fisk, mens man dykker eller snorkler. Hvis man hellere vil have fart over feltet, så er Unawatuna også et populært surfer-sted.

Cirka 20 minutter fra stranden på Unawatuna kan man finde flere sunkne skibe, der er populære dykkermål. Udover at det er spændende at se de tidligere skiber, så gemmer der sig ogå alverdens fisk og planter ved disse skibsvrag. Et af de vrag du kan opleve på din dykkeroplevelse er det gamle skib “Rangoon”. skibet sank for over 100 år siden, men er stadigt overraskende intakt med sin store flotte mast stikkene lodret op. Der findes flere dykkershops i Unawatuna og det er muligt for både begynderen og den øvede at dykke på Sri Lanka og ved Unawatuna. Priserne er som resten af Asien lave.

Hvis man gerne vil opleve de flotte fisk, men ikke er helt tryghed ved at begive sig ned på store dybder, så er det oplagt at opleve fiskelivet ved snorkling. Her har du mulighed for at opleve mange af de samme fiskearter som dykkerne, uden at begive sig ned på samme dybder. Snorkelture arrangeres de fleste steder i Unawatuna.

Md surfing har du mulighed for at opleve havet fra en hel ny side. Her får du vind i håret og fart over feltet. Der er flere gode strande til surfing nær Unawatuna. Hvis man ikke har sit eget surfboard med, så kan de lejes mange steder i byen.

Jungle Beach ved Unawatuna

Fire kilometer fra Unawatuna ligger en magisk lille perle kalder Jungle Beach. Jungle Beach er en smal strand der opfylder alle ens drømme om en eksotisk badestrand. Med kokospalmerne let svajende i vinden føler man næsten at man befinder sig midt i en jungle. Jungle Beach er også oplagt hvis du er til snorkling. Du kan komme til Jungle Beach enten med båd eller via en mindre vej fra Unawatuna.

Yatagala Rajamaha Viharaya templet ved Unawatuna

Et af de ældste templer på Sri Lanka hedder Yatagala Rajamaha Viharaya. Det siges at det gamle flotte stentemple blev bygget for mere end 2300 år siden. Inde i templet har man blandt andet mulighed for at se den 9 meter lange Buddha statue.

Man kan nemt komme til Yatagala Rajamaha Viharaya templet via vejen, der fører fra Unawatuna til Hinatigala.

Video fra Unawatuna

Det kan være svært at forstille sig hvordan Unawatuna ser ud, og det er ikke altid at billeder er nok til at vise hvor smukt det er i virekligheden. Derfor har vi her en video fra Unawatuna, hvor du kan se hvor smukke strande de har.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/6 (5 votes cast)
Unawatuna har uden tvivl nogle af Sri Lankas smukkeste strande, 4.4 out of 6 based on 5 ratings