Anuradhapura – Sri Lankas hellige, antikke by

Anuradhapura er en hellig by, som blev etableret i det 3. århundrede før Kristi fødsel. Byen blev anlagt rundt om et skud fra Oplysningens træ, selve Buddhas figentræ, som blev bragt hertil af Sanghamitta, grundlæggeren af en buddhistisk nonneorden. Anuradhapura var i 1300 år Skri Lankas politiske og religiøse hovedstad, men blev forladt i 993 efter invasion.

Vi anbefaler: Hotelscombined når du skal bestille hotel i Anuradhapura.

Den oldgamle by med sine paladser, klostre, monumenter og damme, der i mange år var forsvundet i den vildsomme jungle, er i dag Sri Lankas næst vigtigste buddhistiske helligdom, et fantastisk udflugtsmål for historisk interesserede turister og er naturligvis optaget på UESCOs Verdensarvsliste.

Byen er samtidig hovedstad i North Central Province, der ligger godt 200 km fra Colombo. Der er både restauranter og hoteller tæt på de vigtigste sights, så et stop her på Sri Lanka-rundrejsen kan varmt anbefales, og du kan sagtens afsætte en hel dag i denne skønne by.

Hoteller i Anuradhapura

Vi har fundet tre rigtig gode overnatningsmuligheder til dig:

Billig Luksus Bedst til prisen
Billig overnatning i Anuradhapura Luksus hotellet hedder Rajarata Hotel Heladiv er bedste hotel til prisen

Milano Tourist Rest

Cirka 300 kroner per nat

Rajarata

Cirka 800 kroner per nat

Heladiv

Cirka 400 kroner per nat

Se alle hotellerne i byen og find de bedste og billigste tilbud – Klik her

Ruwanwelisaya Dagoba – en helligdom fra før Kristi fødsel

Ruwanwelisaya Dagoba

Den kridhvide Ruwanwelisaya Dagoba er blandt de sights i den hellige by Anuradhapura, som dit kamera vil tigge dig om at besøge. Det er en 55 meter høj stupa, som blev bygget godt 140 år, før Maria fødte Jesus i Betlehem. Stupaen fortæller i sig selv en interessant historie om, hvor gammel kulturen og religionen er på den frodige solskinsø, og selv om Ruwanwelisaya Dagoba som følge af omfattende ødelæggelser og efterfølgende genopbygninger beklageligvis ikke helt ligner sig selv fra dengang, den blev opført, er den rigeligt et besøg værd.

Abhayagiri Monastery – imponerende ruiner i junglen

Abhayagiri Monastery ved Anuradhapura på Sri Lanka

Orangeklædte buddhistiske munke flokkes stadig i området, der huser Abhayagiri Monasterys hellige ruiner. Dog ikke i så stort tal, som dengang klosteret dagligt kunne tælle 5.000 munke på sine omfattende jorder. De udsøgte ruiner er beliggende midt i den tæt bevoksede jungle og er et fantastisk skue. Det gælder lige fra den 75 meter høje Abhayagiri Dagoba til de velbeverade tvillingedamme med deres ekstremt detaljerede udskæringer, der ligner noget, som kunne være skabt for et øjeblik siden. Et imponerende syn, som du ikke glemmer lige forløbig.

Jetavanarama Dagoba – 70 meter værdighed i højden

Jetavanarama Dagoba

Jetavanarama Dagoba står som en gigantisk strandet UFO med sit rundbuede indre fyldt af årtusindgamle hemmeligheder. 70 meter – to gange Rundetårns højde – rager Jetavanarama Dagoba i vejret med en værdighed, der kan tage pippet fra ethvert moderne menneske, selv i disse himmelstræbende skyskrabertider. Området omfatter blandt andet en klosterruin, der i sin tid lagde rum til 3.000 buddhistiske munke, og en smukt udført dam med en trappe, så de mange munke har kunnet bade her i ro og orden.

Sri Maha Bodhiya – selve Oplysningens Træ

Sri Maha Bodhiya er selve Oplysningens Træ

Sidst, men ikke mindst omfatter et besøg i Anuradhapura naturligvis Sri Maha Bodhiya, hvor selve det mytiske Oplysningens Træ befinder sig. Over 2000 år gammelt er det uden tvivl og er dermed det ældste træ i verden, som er plantet af menneskehånd. Og hånden tilhørte som bekendt kong Asokas datter, nonnen Sanghamittra. Høje, forgyldte støttepiller forhindrer det hellige træs lange grene i at brække af, og dusinvis af hvid- og orangeklædte munke sørger for, at Sri Maha Bodhiyas religiøse betydning aldrig bliver glemt.

Afrunding

Hvis du ønsker at besøge Anuradhapura, så kan dette både gøres ved at tage på nogle af de arrangerede ture til de overstående oplevelser, eller selv stå for planlægningen. Hvis du vælger selv at stå for planlægningen så kan du sammenligne og finde de billigste flybiletter ved at bruge SkyScanner ved at klikke her.

Og til de billigste hoteller, så kan du bruge Hotelscombined ved at klikke ind her

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)