Priser på Sri Lanka. Så billigt er det på øen!

Som alle andre asiatiske lande, så ligger de generelle priser på Sri Lanka en del under de europæiske, som vi kender herhjemmefra. En af de ting der er særligt billig på Sri Lanka er tøj og beklædning. Faktisk siger man at tøj kan købes aller billigst på Sri Lanka.

Mad og transport er andre områder, som er også virkelige billige! I denne artikel kan du læse om priserne indenfor forskellige områder, som overnatning, mad og drikke. Disse priser giver dig et indblik i, hvor meget din rejse til Sri Lanka cirka kommer til at koste.

Priser på mad, frugt og drikke

Priser på mad på Sri Lanka

Hvis dit budget er stramt, så kan du spare rigtig mange penge, hvis du spiser de rigtige steder. Generelt er priserne på mad ekstremt lave på Sri Lanka. Og det er uanset om man køber frugt, spiser på restaurant eller på det lille gadekøkken. Ris med karry kan købes til omkring 5 kroner og på de fleste restauranter kan bede om flere ris, hvis man er mere sulten. Vegetariske måltider er de billigste, da de dyrker mange grøntsager på Sri Lanka. Dernæst kommer skaldyr og fisk som de fanger frisk fra havet. Kyllingeretter er en smule dyrere, men i forhold til danske priser- stadigt meget billige. Prisniveauet på mad er – som alle andre steder – dyrere i turistbyerne og billigere ude på landet. Du kan dog sagtens spise dig og hele familien mæt for under det du normalt skulle betale for én person hjemme i Danmark.

Du kan også vælge at købe madvarer i deres supermarkeder og lave maden selv. Hvis du vælger at gøre dette, så kan du få lavet nogle utroligt billige måltider, men det er ikke altid at det kan betale sig at lave maden selv. For maden er så billig på resturanterne, at du det nærmest ikke kommer til at fylde i budgettet på turen til Sri Lanka.

Eksempler på priser på mad i et supermarked:

 • Frisk kokos: 2 kroner
 • Stor vandflaske: 4 kroner
 • Hvidt brød: 3 kroner
 • En pakke mærkevare cigaretter: 23 kroner
 • En lokal øl (halv liter): 7 kroner

Eksempler på priser på en restaurant:

 • Vegetariske ret med karry og ris: 5 kroner
 • Fiskeret med karry og ris: 8 kroner
 • Tre retters middag for to på en mellemklasses restaurant: 90 kroner
 • Et “meal” på McDonalds eller lignende: 25 kroner
 • En almindelig cola: 4 kroner
 • En almindelig Vand: under 2 kroner
 • En halv liter lokal øl: 9 kroner

Priser på transport på Sri Lanka - Tuk Tuk

Priser på transport på Sri Lanka

Da arbejdskraften er billig på Sri Lanka koster det heller ikke meget at blive transporteret rundt i landet. Hvis man vælger fælles transport som bus, tog eller tuk tuk, så er det endda enormt billigt. Mange beskriver at Sri Lanka er det billigste lande de har rejst i og det har de nok også ret i, men tilgengæld er det heller ikke luksuriøse forhold som herhjemme.

Hvis man vælger at tage offentlige busser på Sri Lanka, så skal man ofte være indstillet på, at de ikke kører før hele bussen er fyldt op. Sikkerhedsmyndighederne på Sri Lanka er ikke så strenge, så når vi skriver helt fyldt op, så gælder det også taget. Buschaufførerne kører generelt hurtigt og ikke særligt godt, så offentlige busser er ikke den mest behagelige transportform. Tilgengæld er den uhyre billig! Hvis man gerne vil have lidt mere komfort og sikkerhed, så bør man leje en privatejet bus.

Toge er en god løsning hvis man skal rejse igennem landet og gerne vil spare penge. Men der er ikke så mange ruter og de er ofte under renovation.

Hvis du gerne vil blive kørt rundt, så kan du også vælge at tage en taxi. Ligesom med busserne, så er det utroligt billigt at komme rundt med taxi, og hvis du vælger nogle af de ”rigtige taxier” så er bilerne også af ok kvalitet.

billigste rejsepriser

Eksempler på priser på transport:

Læs også hvad det koster at flyve til Sri Lanka

Og hvordan man selv arrangerer en rundrejse på Sri Lanka

Priser på hotel på Sri Lanka

Priser på overnatning på Sri Lanka

På Sri Lanka kan man bo på mange forskellige måder! Der er alt fra billige gæstehuse til store og flotte ressorts som tilbyder rigelige mængder af luksus. Når det kommer til overnatning, så er priserne på Sri Lanka en anelse højere end i Thailand. Det kommer sig af, at der ikke er lige så høj konkurrence om turisterne.

Hvis man har mod på det og man ikke rejser i højsæsonen, så er der mange penge at spare, hvis man booket når man er på Sri Lanka, i stedet for hjemmefra. Det er dog en fordel at have været på Sri Lanka inden du vælger at selv at finde hoteller eller alternative overnatningssteder.

Hvis du gerne vil bestille hjemmefra, så kan du finde de billigste hoteller med Trivago – Klik her

Eksempler på priser på overnatning:

 • Gæstehus: 45 kroner per værelse
 • Godt hotel i en turistby som f.eks. Unawatuna: 400 kroner per overnatning
 • Billigt hotel i en turistby som f.eks. Unawatuna: 150-200 kroner per nat
 • Find hotel i storbyen Colombo: 400 kroner
 • Luksus hoteller tæt på strand: 1.500 (kan dog fås noget billigere også)

Generelt bliver det dyrere jo tættere på de smukke strande man kommer. Hvis man er backpacker, så kan man sagtens finde overnatninger til 50-100 kroner per nat.

Læs også vores guide til hoteller på Sri Lanka

Priser på seværdigheder på Sri Lanka

Priser på seværdigheder på Sri Lanka

Sri Lanka byder på mange dejlige oplevelser, som kan nyde gratis eller mod betaling. Store gratis oplevelser er f.eks. De smukke strande i sydvest, mens det tilgengæld godt kan betale sig at købe et ø-hop eller en guidet tur i en national park.

Eksempler på priser på seværdigheder:

 • Besøg i hindutempel: 5 kroner
 • 2 timers rundvisning i Colombo med tuk tuk: 50 kroner
 • Besøg i buddistisk tempel: 5 kroner
 • Besøg i Yala national park: 75 kroner for indgang og 75 kroner for køretøj
 • Besøg i botanisk have i byen Kandy : 50 kroner

Priser på karry og andre krydderier

Priser på shopping på Sri Lanka

Sri Lanka har verdens billigste priser på tøj! Du finder simpelthen ikke et større og billigere af bluser, kjoler, sko og alverdens anden beklædning. Det skyldes naturligvis at der findes mange fabrikker i Sri Lanka der producerer tøjet. Souvenirs er som alle andre asiatiske lande billige og variationen er stor nær turistområderne. Tørklæder og nederdele findes i mange flotte stoffer og farver og der er ingen tvivl om at shopping er et stort hit blandt særligt kvinder der holder ferie på Sri Lanka. Mændene bliver dog heller ikke snydt!

Så hvis du mangler nyt tøj, så kan du med fordel sørge for at have lidt ekstra plads i kufferten, så du kan tage noget med hjem. Eller også så kan du vælge kun at have tøj med til halvdelen af rejsen, og så købe tøjet til resten af din ferie på Sri Lanka.

Eksempler på priser på shopping:

 • 500 gram blandet kvalitets te: 25 kroner
 • Alverdens krydderier: 13 kroner
 • Et par mærkevare bukser til herre: 150 kroner
 • Et par originale Nike sko 425 kroner
 • En lækker sommerkjole: 150 kroner

Som du kan se, så er der billigt at holde ferie på Sri Lanka og generelt får man rigtig meget for pengene, hvad enten det er overnatning, mad eller shopping man køber.

Det kan være rart at holde kontakten med dem derhjemme, hvis man rejser I længere tid. Derfor er det belejligt at der er internet cafeer mange steder og at det kun koster mellem 2-5 kroner for en time. Wifi findes for det meste kun på hoteller.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/6 (17 votes cast)
Priser på Sri Lanka. Så billigt er det på øen!, 3.9 out of 6 based on 17 ratings