Sikkerheden på Sri Lanka. Bliv klar til din ferie

Borgerkrig

Sri Lanka har I mange år været ramt af en forfærdelig borgerkrig, som har kostet mange tusinder lokale livet. Opgøret har stået mellem De Tamilske Tigre (LTTE) og det nationale styre. For en håndfuld år siden fik det nationale styre kontrol over LTTE og sidenhen har der ikke været uroligheder i landet. Som en konsekvens af roen i landet, begyndte flere af de store danske rejsebureauer i 2010 at tilbyde rejser til Sri Lanka igen.

Sikkerhed på vand og på vej

Sikkerhed i trafikken

Hvis man har været i Asien før, så kender man allerede til trafikken, som kan være ret kaotisk. Derfor anbefales det ikke at man kører selv, hvis man ikke er helt sikker i sin kørsel. Særlig hovedstaden Colombo og de andre store byer kan virke kaotiske som billist.
Knallerter, vandscootere, bileder mv. kan man leje mange steder og det anbefales, at man tænker sig godt om, før man lejer dem og ikke blot kaster sig hovedløst ud i det.

Generelt er det dog sikkert at rejse i Sri Lanka og hvis man bruger sin normale sunde fornuft, så er risikoen for, at der sker noget, ikke særlig stor!

Hvis man er usikker på sikkerheden på øen, så kan det anbefales at læse Udenrigsministeriet vejledning til Sri Lanka, som bliver opdateret løbende.

Du kan finde vedledningen her
.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)