Trincomalee er den gamle havneby med de lækre tropiske sandstrande

Trincomalee ligger på en halvø i det østlige Sri Lanka og er en af de ældste og vigtigste havnebyer i hele Asien. Byen har over 2000 år på bagen og har de sidste mere end 500 år været en regional magtfaktor, efter at portugiserne udvidede og befæstede byen i det 16. århundrede. Mange turister bruger blot Trincomalee som stop på vej mod dase- og badeferien på de berømte strande Uppuveli Beach og Nilaveli Beach, men det er synd og skam.

Trincomalee kan sagtens bære en overnatning eller to.

Der er så meget at opleve, at en enkelt overnatning næsten er for lidt.

Vi anbefaler: Trivago når du skal bestille hotel i Trincomalee.

I det mindste skal du besøge det imponerende, gamle Fort Frederick samt en af Sri Lankas vigtigste hinduhelligdomme Kandasamy Kovil og måske snuppe en dukkert ved Dutch Bay.

Hoteller i Trincomalee

Vi har fundet tre rigtig gode overnatningsmuligheder til dig:

Billig Luksus Bedst til prisen
Billigt hotel i Trincomalee Det bedste hotel i Trincomalee Anantamaa hotel er bedst til prisen

Sea Zone

Cirka 300 kroner per nat

Anilana Nilaveli

Cirka 1.300 kroner per nat

Anantamaa

Cirka 600 kroner per nat

Se alle hotellerne og tilbud i byen ved at klikke her

Uppuveli Beach – mange turisters favoritstrand

Uppuveli Beach er en smuk strand

6 km fra Trincomalee ligger Uppuveli Beach med sit fine, gyldne sand, sine gode overnatningsmuligheder og sine mange fine tilbud om lækker seafood. Det er et charmerende område med en intim atmosfære og er mange Asien-rejsendes favoritstrand. Derudover så er Uppuveli Beach også en af de bedste sandstrande i området, og uden tvivl et besøg værd, hvis du trænger til maksimal afslapning og eventuelt også hygge med familien og dem du rejser med.

Nilaveli Beach – Sri Lankas smukkeste strand?

Nilaveli Beach anses af mange for at være Sri Lankas smukkeste strand

Paradisiske Nilaveli Beach har i årevis været anset som en af Sri Lankas smukkeste strande. Og ja, gyldent sand, vajende palmer og en anelse færre turister kan jo sagtens give en følelse af at komme i himlen. Det er ikke uden grund at det er en af de mest eftertragtede turistmål i området.

Pigeon Island – på med snorklen

Naturreservatet Pigeon Island med forrygende dykning og snorkling og kridhvidt pulversand

1 km og et lille kvarters sejlads ud for Nilaveli Beach lokker naturreservatet Pigeon Island med forrygende dykning og snorkling og kridhvidt pulversand. Her er fisk i alle farver, skildpadder, sorttippede revhajer og et omfattende koralrev, der endnu ikke er helt spoleret af turister. Sæt gerne en dag af til at udforske Pigeon Islands udsøgte undervandsliv.

Fort Frederick – forsvarsværket med de drabelige kanoner

Fort Frederick på Sri Lanka

Strategisk placeret på den smalle halvø har Fort Frederick med sine tykke mure i århundreder udgjort en uindtagelig forsvarsbastion. Fort Frederick blev bygget af portugiserne i 1623 og senere rekonstrueret af hollænderne, hvorefter briterne snuppede det hele 1782.

Adgangen til området sker gennem en tunnelagtig åbning, og mens selve det indre af fortet okkuperes af det srilankanske militær, er der stadig mulighed for at se store dele af det enorme kompleks. Her er drabelige kanoner og artilleri; her er det imponerende Wellesley House fra 1700-tallet; og her er en kolossal Buddha-statue ved Gokana-templet, hvorfra der er den skønneste udsigt til byen og kystlinjen.

Kandasamy Kovil – et af Sri Lankas helligste steder

Tempelområdet ved Kandasamu Kovil har fungeret som et center for bøn og tilbedelse i mindst to tusinde år. I dag er templet dedikeret til guden Shiva og er historisk et af Sri Lankas fem vigtigste hindutempler, hvor pilgrimme fra hele øen flokkes til bøn fra morgen til aften. En af de konkrete ting, der kan ses her, er Swayambhu Lingam, et berømt fallisk hindusymbol.

Dutch Bay – hygge og badning

I hjertet af Trincomalee finder du den billedskønne Dutch Bay, hvor det er muligt at få sig en dejlig svømmetur (pas på understrømmene), spadsere en lille tur og nyde en velfortjent forfriskning fra de mange issælgere. Ja, alt i alt så bør det være på din liste over ting du skal opleve på ferien. Dutch Bay er ideelt for turister.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)