Vejret på Sri Lanka og øens strandvenlige klima

Sydøst for Indien ligger Sri Lanka. Ligesom de fleste andre asiatiske lande, er klimaet varmt og tropisk, hvilket er en af de primære årsager til, at Asien er et populært turistmål blandt danskere og andre befolkninger fra hele verden.

Vejret på Sri Lanka er inddelt i to sæsoner. I forhold til andre asiatiske lande er årstiderne en smule mere komplicerede, da Sri Lanka har to monsunsæsoner, som rammer hver sin del af landet. Fordelen ved dette er, at det altid er godt vejr et sted på øen. Derfor er det muligt at opleve det smukke land fra dets bedste side hele året rundt, hvilket er ret unikt!

Vejret på den sydvestlige halvdel
(f.eks. Galle og Colombo)

Fra maj til august bringer ”Yala monsunen” regn til Sri Lankas sydvestlige halvdel, der blandt andet inkluderer byen Galle og Sri Lankas hovedstad, Colombo.
Den tørre periode i dette område er fra december til marts og det er også her de fleste danskere vælger at rejse til Sri Lanka, så de for en stund kan slippe væk fra det kolde vintervejr i Danmark og i stedet kan nyde de dejlige strande i syd.

Vejret i nord og øst
(f.eks. Jaffna og Kumpurupiddi

I den nordlige og østlige del af Sri Lanka er det bedst at rejse fra maj til september, da det er den tørre sæson med det bedste klima. Her blæser og regner det til gengæld fra oktober til januar. Hvor monsunen i sydvest hedder ”Yala” hedder den i dette område ”Maha”.

Vejr og klima på Sri Lanka

Hvornår skal man så rejse til Sri Lanka?

Klimatisk set er den bedste sæson på Sri Lanka fra december til marts for vest- og sydkysten, mens det er bedst vejr i nord og øst er fra maj til september. På vest- sydkysten finder man mange af de flotte strande, hvor nord og øst er indbegrebet af deres spændende kultur. Derfor afhænger tidspunktet for jeres rejse til Sri Lanka i høj grad af, hvad I har tænker jeg at opleve og se på jeres ferie.

Landets klima betyder at det altid er muligt at opleve det perfekte strandvejr et sted på øen året rundt. Generelt er vejret på Sri Lanka skønt og man vil hele året rundt opleve temperaturer på omkring 30 grader på nær i bjergene i det centrale højland, hvor det er koldere og hvor vejret kan være mere ustadigt end de andre steder på øen. Som det er tilfældet i de øvrige asiatiske lande, så kan der forekomme regn året rundt, men da det altid er varmt opleves disse regnbyger ikke som et problem, da de frisker luften op.

Havet er også dejligt varmt hele året rundt, hvilket vil sige omkring 27 grader. Sammen med det flotte undervandsliv gør det Sri Lanka til et ideelt sted at dykke og snorkle. Årsagen til at vandet har så høje temperature, er fordi der er stabilt varmt i de fleste måneder, hvilket betyder at vandet når at blive varmet ordenligt op, hvilket er i høj kurs for mange turister.

 

Hvor kan man bo?

Når man vælger at rejse til Sri Lanka, så er det vigtigt at man undersøger de forskellige muligheder for, hvor man kan bo. Der findes nemlig et utal af hoteller og camping pladser, og de findes i alle prisklasser. Der er dog på de fleste hoteller rimeligt høje standarder, og grundet deres økonomi og en stærkere købekraft end vi er vant til, så kan du også forvente at få meget kvalitet for pengene på sådan en rejse.

billigste rejsepriser

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/6 (16 votes cast)
Vejret på Sri Lanka og øens strandvenlige klima, 4.0 out of 6 based on 16 ratings