Inden du rejser til Sri Lanka skal du have styr på nogle vigtige ting

Det er nemt at tage en storbyferie til London eller Paris. Eller en uges charterferie til Kreta. Skal du derimod rejse til Sri Lanka, så er det en noget større (og sjovere) opgave. For selvom det kræver mere planlægning og organisering, så er oplevelserne derude også langt større, anderledes og mere unikke. Vi elsker også de mere simple rejser, men de største oplevelser får man ofte, når man begiver sig derud, hvor man er lidt på bar bund. Du kan dog naturligvis selv vælge om du vil købe en pakkerejse, hvor alt er forudbestemt, eller om du selv vil stå for planlægningen. Begge dele er helt ideelt på Sri Lanka.

Her på siden vil vi gennemgå alle de ting du skal have styr på:

Er det Sri Lanka du vil besøge?

Smuk sandstrand om eftermiddagen

Først og fremmest skal du finde ud af, om det overhovedet er Sri Lanka du skal besøge. Verden er stor og der findes 193 lande i verden du kan besøge. Vi kunne godt give dig nogle gode grunde til, hvorfor du skal rejse til Sri Lanka, men det har vi allerede skrevet om rigtig mange steder på hjemmesiden. Derfor vil vi i stedet henvise til vores store billedgalleri med store flotte fotos fra Sri Lanka. De beskriver nemlig rigtig godt landet, og du kan også tjekke de andre artikler ud på siden, for at finde en hel masse grunde til denne oplevelse.

Har du før rejst til Thailand, så kan du også tjekke nogle af forskellene her.

Vidste du forresten at man billigt kan kombinere en rejse til Sri Lanka med Maldiverne?

Hvornår skal du afsted?

Diset udsigt ud over bjergene

Selvom Sri Lanka ikke er verdens største land, så er der alligevel stor forskel på klima og vejr afhængigt af, hvornår du rejser – og hvilke dele af landet du ønsker at se. I stedet for at beskrive det hele for dig her, så vil vi hellere henvise til vores artikel om klima og vejr.

I den kan du finde alle de oplysninger du har brug for, så du kan fastsætte afrejsen.

Det vil være SÅ ærgerligt at bestille sin drømmerejse og så komme ned til et rigtigt øv-vejr og der er ingen tvivl om at planlægningen i forhold til vejret er ret vigtigt, med et land som Sri Lanka!

Hvilken del af landet vil du besøge?

Du har mulighed for at se leoparder på Sri Lanka

Sri Lanka byder på rigtig mange skønne oplevelser, men med mindre du har mange måneder at hive ud af kalenderen, så kan du ikke nå at se det hele. Vi har lavet en stor liste med seværdigheder som vil interessere de fleste. Derudover har vi en lang række byguides som du finde oppe i topmenuen. Nogle af de mest populære byer på Sri Lanka er:

  • Colombo (landets hovedstad)
  • Galle (en meget populær kulturel by som ligger ved kysten)
  • Unawatuna (som byder på nogle af Sri Lankas bedste strande)

Du kan læse om flere af de andre byer oppe i menuen og listen bliver løbende opdateret.

Vi forsøger konstant at opdatere siden med de nyeste oplysninger, hvilket løbende sker.

billigste rejsepriser

Hvilken type rejse skal det være?

På togtur igennem den smukke natur

Sri Lanka kan opleves på mange måder. F.eks. som en rundrejse hvor du kommer rundt mange forskellige steder i landet (det er i sær populært hos den voksne aldersgruppe og dem der ikke gider at bruge tid på planlægning) eller du kan opleve landet selv. Derudover er der også enkelte selskaber der tilbyder Sri-Lanka-oplevelsen som en slags charter.

Ønsker du at rejse rundt på egen hånd, så er det bare at læse løs her på hjemmesiden! Her har vi nemlig samlet alle de bedste tips til seværdigheder, hoteller, priser på alverdens ting mv. Man kan faktisk sige, at hjemmesiden er målrettet til sådan nogle som dig!

Hvor bestiller jeg fly henne?

Flybilletter til Sri Lanka

Hvis du skal planlægge din rejse selv, så vil vi anbefale dig at du starter med at finde en god og og billig flyafgang først. Så kan du altid finde et godt hotel bagefter.

Man kan booke fly 117 forskellige steder på nettet, men vi anbefaler altid SkyScanner som er en gratis sammenligningsside. De har et væld af smarte sorteringsmuligheder som gør det nemt at finde den bedste pris på det tidspunkt hvor du gerne vil afsted.

Man lander altid i Colombo, så der er ikke så mange lufthavne du skal tage stilling til, så det er let at sammenligne priserne og finde de billigste priser på flybiletterne.

Læs vores store guide hvis du vil lære mere om fly til Sri Lanka

Hvor finder jeg et godt hotel?

Priser på hotel på Sri Lanka

Sri Lanka er et fedt land, når det kommer til overnatningsmuligheder, da de findes i tusindvis og i alle prisklasser. Så uanset om du skal opleve Sri Lanka som en backpacker på budget, sammen med familien eller på den mere luksuriøse måde, så kan du finde det på øen.

Vores favoritsted at finde billige hoteller er uden tvivl, Hotelscombined! De sammenligner priserne på hundredvis af forskellige sammenligningssider som Hotels.com, Booking. com m.fl. Derefter viser de der hvor du kan finde den ønskede hotel henne, billigst. Derudover er deres hjemmeside nem at finde rundt på og de har nettets bedste udvalg af muligheder.

Du kan læse meget mere om hoteller i vores store overnatningsguide

billigste rejsepriser

Hvordan og hvorledes med visum?Sri Lanka flag

Okay! Nu har du forhåbentligt fået styr på flybilletter og hotel, men inden du sætter dig ind i flyet og rejser den lange vej til Sri Lanka, så SKAL du have styr på visum. Det er heldigvis ikke så slemt som det lyder. Det gøres nemt online og du kan læse alt om priser og fremgangsmåde på denne side.

Hvad med vaccinationer?

Vaccinatoner Sri Lanka

Sri Lanka er et fremmed land og ligesom at du skal have vaccinationer når du rejser til Afrika, Asien og andre afsides lande, så skal du også have det til Sri Lanka. Vi har skrevet Danmarks største og mest omfattende guide til vaccinationer til Sri Lanka. Vi har gjort den nem og overskuelig at læse – og så har vi skåret alt andet ligegyldig viden fra.

Jeg har ikke en rejseforsikring?

Rejseforsikring til Sri Lanka

Der er mange der har en rejseforsikring igennem deres normale forsikringsselskab, men ofte dækker de ikke hele verden eller dækker kun i en given periode. Det vil sige, at hvis du skal rejse rundt i Sri Lanka i flere måneder,  så skal du typisk have en tillægsforsikring. Så kontakt dit nuværende forsikringsselskab og hør hvad sådan vil koste dig.

Hvis du IKKE har en rejseforsikring, så vil vi til hver en tid anbefale dig at kontakte FindForsikring. De samarbejder med alle de førende forsikringsselskaber og giver dig 3 uforpligtende tilbud på en rejseforsikring der passer til din situation. Deres service er gratis at bruge, du sparer oceaner af tid og ender med en skræddersyet og billig rejseforsikring.

Hvis du rejser til Sri Lanka, så skal du have en rejseforsikring. Kommer du ud for en ulykke som skader dig (eller andre), så kan du blive ruineret resten af livet, hvis du ikke har en, men du er også sikret imod ting som hvis du bliver syg på rejsen, eller endda inden rejsen. En rejseforsikring er et must, særligt når man rejser til Sri Lanka. Bare for en sikkerheds skyld.

Sådan kan du spare op til ferien

Det er naturligvis ikke gratis at tage ud og rejse. Derfor skal du også kunne spare op til ferien. Her kan du faktisk gøre flere forskellige ting, for at spare en smule hurtigere op til din ferie. Du kan lave en opsparing i banken, hvor du lægger pengene til side hver eneste måned. Men du kan også lave en fast overførsel til Nordnet månedsopsparing, hvor du helt automatisk kan få investeret din opsparing i investeringsforeninger og fonde. Læs mere om Nordnet månedsopsparing her.

Er der ikke andre ting?

Niks – det er faktisk de primære ting du skal have styr på inden du rejser til Sri Lanka! Afhængig af, hvor meget du gerne vil planlægge og undersøge, så er der selvfølgeligt mange andre interessante ting, men dem kan du bare klikke dig rundt og læse mere om.

Har du styr på tingene på listen, så har du styr på de væsentligste. Du kan dog med fordel bruge et stykke tid inden afrejsen på at planlægge nogle af de ting du ønsker at opleve på rejsen, eftersom der er så mange seværdigheder som man helst ikke har lyst til at gp glip af. Men ellers så er du klar.

Ej, der er faktisk lige en ting til. For selvom der findes mange tips til Sri Lanka på den her hjemmeside, så kan det også være nyttigt med en fysisk bog som du kan tage med i den kuffert. Vi anbefaler Lonely Planets bog – den er på engelsk, men rigtig nyttig.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)