Sri Lanka eller Thailand?

Smuk jungle på Sri Lanka

Når danskerne sætter sig i flyet på vej mod Asien, så er destinationen som ofte en af Thailands mange lufthavne og det er med god grund- Thailand er et dejligt land med kilometervis af lange smukke strande og gode muligheder for hele familien.

Sri Lanka har mange af de samme muligheder og store oplevelser, men faktisk er de endnu mere af det, som Thailand var engang. Nemlig et paradis, som kun var få forundt.

Grundet de mange års uroligheder på Sri Lanka har turismen endnu ikke spoleret kulturen, naturen og det unikke i landet. De skønne steder i Thailand kan stadig nydes, men der er længere mellem de gode og unikke oplevelser, som der var nem adgang til engang.

På Sri Lanka er urolighederne heldigvis ovre, men alligevel har der endnu ikke været en stor tilstrømning af turister. Derfor kan man stadig nå at opleve landet fra dets aller bedste uspolerede side – hvis man da ikke venter for længe. For de kommer på et tidspunkt.

Indtil da kan alle vi andre nyde godt af det “hemmelige” paradis.

Hvad er forskellen på de to lande?

Egentligt burde man ikke sammenligne de to lande, for selvom de begge ligger i Asien, så er de vidt forskellige. Når vi alligevel gør det, så er det naturligvis fordi at danskernes foretrukne rejsedestination er netop Thailand. Når det er sagt, så er der alligevel flere forskellige ligheder, som tæller både op og ned for en rejse til de to lande.

Derfor skal man vælge Sri Lanka:

  • Landet er mere uspoleret og mere som Thailand var engang
  • Der er store naturoplevelser både over- og under vandet
  • Sri Lanka er mere for “opdagelsesrejsende” og dem der vil opleve noget nyt
  • Der er ikke nær så mange turister som i Thailand

Derfor skal man vælge Thailand:

  • Det er nemmere at komme rundt i landet
  • Thailand er for forældre, der vil have en “nem” ferie
  • Der er et større udvalg af overnatning
  • Landet er generelt lidt billigere end Sri Lanka

Som du kan se, er der flere forskellige ligheder og forskelle på de to lande. Generelt kan man sige, at Sri Lanka mere er til dig, der gerne vil opleve noget nyt. En ø hvor der er relativt få turister og hvor der er mange muligheder for unikke og spændende oplevelser.

Vi har selv rejst i Thailand og vi kommer helt sikkert også til det igen, for det er nemt og lækkert, Sri Lanka er også fantastisk, men på en helt anden måde. Der er fordele og ulemper ved begge lande og når alt kommer til alt, så handler det om, hvilken ferie du ønsker dig. Uanset hvad du vælger, så ønsker vi dig en rigtig god rejse!

Sri Lanka eller Thailand?, 4.0 out of 6 based on 2 ratings