Tsunamien ramte også Sri Lanka i julen 2004

Tsunamien ramte også Sri Lanka hårdt i 2004

Da den altødelæggende tsunami i 2004 hærgede store dele af Asien ramte den også Sri Lanka hårdt! Tsunamien ramte særligt østkysten hårdt og medførte mere end 34.000 døde og savnede. De døde og savnede var primært lokale, som boede tæt på havet.

Selvom det primært var østkysten der blev ramt, så forsagede tsunamien også ødelæggelser på de populære turistområder i det sydvestligt områder. Mange hoteller og restaurationer blev midlertidigt lukket indtil de var renoveret eller bygget op på ny.

Siden 2004 er sikkerhedsforanstaltningerne blevet øget mange steder i Sri Lanka. Blandt anden i den populære Yala National Park, hvor mange mennesker også mistede livet.

De efterfølgende år faldt antallet af turister – som alle andre steder i Asien – også på Sri Lanka, men efterhånden som årene er gået er de heldigvis kommet igen.

I dag mærker man ikke meget til tsunamien i 2004 på Sri Lanka. Ødelæggelserne er væk og sikkerheden er øget, men der er store dele af befolkningen, der stadigt har ar på sjælen efter at have mistet venner, familiemedlemmer, børn og bekendte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *