Religion på Sri Lanka. Læs om de lokales tro

På Sri Lanka er der religionsfrihed, men da 73 % af befolkningen er buddhister, så fylder buddhismen mest på den lille frodige ø. I følge de gamle fortællinger, så bragte kongen Ashokas søn (Mahinda) buddhismen fra Indien til Sri Lanka i år 200 før Kristi fødsel.

Stor buddha figur på Sri Lanka

Buddhisme på Sri Lanka

I forhold til den politiske orden fylder buddhismen meget på Sri Lanka. Staten arbejder tæt sammen med “Sangha” som er munkeordenen på Sri Lanka og de buddhistiske munke er ofte involveret i partipolitik og vigtige beslutninger i landet.

Få et tilskud til din rejse til Sri Lanka
Få op til 4.500 kr. i kompensation pr. passager, hvis dit fly har været forsinket, overbooket eller aflyst inden for de sidste 3 år. Mange har penge til gode uden at vide det.
  • Meld dit krav online på 3 min. og så tager Flypenge.dk sig af resten
  • Det koster dig ingenting hvis de ikke vinder sagen
  • Flypenge.dk har en rekordhøj score på Trustpilot (4.9 ud af 5)
  • De vinder rigtig mange af sagerne for deres kunder
Læs mere hvordan det fungerer eller gør krav på dine penge med det samme

Når man rejser rundt på Sri Lanka møder man ofte de flotte templer. Her samledes den lokale befolkning for at bede. I forhold til mange andre religioner, så beder man ikke for egen vindingsskyld, når man er buddhist. I stedet beder man for at ære Buddha. Ønsker man derimod et bedre helbred, rigdom eller bedre frugtbarhed, så beder man til de guder og dæmoner der kan hjælpe med den specifikke ting.

Hinduisme på Sri Lanka

Hinduisme på Sri Lanka

Næst efter antallet af buddhister kommer hinduerne. Hinduerne udgør cirka 15 % af befolkningen på Sri Lanka og det er primært den tamilske befolkning der er hinduer.

Til slutteligt findes der også omkring 7 % muslimer og 5 % kristne.

Den store mangfoldighed af religioner giver generelt et frit og åbent forhold til religion. Tidligere har der været store problemer med det tamilske mindretal, men de seneste år er der kommet ro på situationen og større fredelighed mellem de forskellige grupper.

Som turist betyder de forskellige religioner også at man kan opleve en masse forskellige kulturer og levemåder, hvilket kan være meget beriget for ens oplevelser.

Når man holder ferie på Sri Lanka bør man besøge flere af de smukke templer. Mange af templerne kan man frit besøge, hvis man blot følger anvisningerne ved stedet. Munkene ved templerne er meget hjælpsomme og tager i mod turister med åbne arme.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/6 (8 votes cast)
Religion på Sri Lanka. Læs om de lokales tro, 4.5 out of 6 based on 8 ratings