Kandy er kongernes gamle hovedstad

Skønne, livlige Kandy – smukt beliggende i en grøn dal omkranset af små bjerge i det centrale Sri Lanka – er kongernes gamle hovedstad, og øens næststørste by har en atmosfære af værdighed og storhed, som nutidens hovedstad Colombo i nogen grad savner. Måske er det Kandys tydelige åndelighed, der giver byen sin særlige udstråling? Du er aldrig i tvivl om, at du befinder dig i Sri Lankas spirituelle centrum med den buddhistiske indflydelse, munkene og området generelt.

Også Kandys dejlige sø, der ligger midt i byen og indbyder til en frisk spadseretur, giver stedet en aura af noget ophøjet. Tag en dyb indånding af den friske luft og lad roen strømme ind over dig. Om aftenen opslås boder ved søen, hvor du kan købe både lidt godt til ganen og andre små, unødvendige nødvendigheder. Her kan man hurtigt få en hel aften til at gå, ved blot at sidde og snakke, observere og hygge med sin partner, andre rejsene eller familien. Hvis du besøger Kandy, så vil vi anbefale at du får denne oplevelse med.

Vi anbefaler: Trivago når du skal bestille hotel i Kandy.

Hoteller i Kandy

Vi har fundet tre rigtig gode overnatningsmuligheder til dig:

Billig Luksus Bedst til prisen
Billigt hotel i Kandy Luksushotel i Kandy Bedst til prisen i Kandy

The Richmond House Kandy

Cirka 400 kroner per nat

Cinnamon Lodge Habarana

Cirka 1.000 kroner per nat

OSO Kandy

Cirka 700 kroner per nat

Se alle hotellerne i byen og se de aktuelle tilbud ved at klikke her

Temple of the Tooth – Sri Lankas vigtigste helligdom

Temple of the Tooth – Sri Lankas vigtigste helligdom

I den nordlige ende af søen ligger et større tempelkompleks med et gyldent tag. Det ser såre fornemt ud, og det er da også Kandys – og Sri Lankas – vigtigste buddhistiske helligdom. Der er ingen tvivl om, at netop dette tempel har medvirket til at placere byen på UNESCOs Verdensarvsliste.

Tempelområdet huser både det kønne kongepalads og Temple of the Tooth, begge dele er must-see sights som du aldrig vil glemme!

Som navnet svagt antyder, er Temple of the Tooth hjemsted for en meget særlig tand… Historien forlyder, at da Buddha blev brændt, fjernede man en af hans hellige tænder og smuglede den til Sri Lanka skjult i håret af en prinsesse. Her har tanden fået et værdigt sidste hvilested: Den ligger til offentlig beskuelse i et skrin besat med juveler og ædelsten og placeret på en lotusblomst af det pureste guld.

Her er naturligvis altid mange besøgende, heriblandt pilgrimme fra nær og fjern, med lad dig selv få et et besøg i kongepaladset og hos gudens velbevarede tand.

The White Buddha – kæmpen der overvåger byen

The White Buddha - kæmpen der overvåger Kandy på Sri Lanka

Kandys særlige spiritualitet og byens andet claim to fame er uden tvivl The White Buddha, en kolossal 26 meter høj Buddha-statue, der befinder sig en kilometers penge uden for byen – men er så enorm, at det fornemmes, som om kæmpen konstant overvåger byen med sit uudgrundelige udtryk af evig ro.

Du kan sagtens gå ud til The White Buddha – den er nærmest umulig at gå fejl af – men du kan naturligvis også tage en af de alle steds nærværende tuctuc’er, som mange både inde- og udenlandske besøgende vælger at gøre. Tidlig morgen eller sen eftermiddag er et godt tidspunkt at drage derud.

Man er ikke i tvivl om, når man nærmer sig Bahiravokanda-templet. Synet af snesevis af buddhistiske vimpler gør, at man næsten glemmer, at opstigningen har gjort én lettere svedig og forpustet, mens synet af den gigantiske kridhvide Buddha-statue er lige ved at give dig åndenød igen.

Du kan læse mere om religionen på Sri Lanka her.

Kandy – kolonial idyl fra en fjern fortid

Selv uden sine to fænomenale helligdomme havde Kandy været et besøg værd. Byen rummer mange smukke, gamle kolonitidsbygninger, og den botaniske have er ligeledes en dejlig oplevelse. Et te-museum fortæller historien om den verdensberømte Ceylon-te, der kan nydes både her og i mange hyggelige cafeer og restauranter.

Inden du kaster dig over det lokale, krydrede køkken med de vidunderlige vegetarretter, kan du lade dig inspirere af et besøg i New Ranweli Spice Garden, som sætter yderligere krydderi på oplevelsen af den skønne, spirituelle by. Og når du kommer til maden, så er det vigtigt at du vælger de boder eller resturanter som har adgang til rendende vand, da det er de steder som har den bedste hygiejne, men også der hvor råvarerne er mest friske oftest.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)