Tag på rundrejse i Sri Lanka med disse tips

Sri Lanka er et smukt land med endeløse strande, højland, store nationalparker og regnskov. Da der er så mange fantastiske steder der skal udforskes, er det oplagt at tage en rundrejse i Sri Lanka, så man får set flest muligt af de mange seværdigheder.

Her har man også mulighed for, at nyde variationen i landet, der byder på alt fra hellige templer til vandfald og smukke teplantager. Hvis man lader sig begrænse af sit opholdssted, så går man glip af nogle af disse oplevelser.

Her er et par tips til din rundrejse i Sri Lanka:

Planlægning er nøgleordet

På Sri Lanka er der mange fantastiske steder, der skal udforskes, men for at man ikke skal “kvæles” af de mange oplevelser, er det en god ide, at ligge en plan for, hvad man ønsker at se. Samtidig er det en god ide, at sætte rigelig med tid af til de forskellige oplevelser.

Hvis man ikke ønsker at planlægge sin rundrejse selv, så kan man booke den hos forskellige rejsebureauer som f.eks. C & C Travel og Kliplink Travel (du kan finde flere rejsearrangerer længere nede i artiklen). Hvis man derimod hellere vil rejse rundt på egen hånd og have den frihed som følger med denne rejseform, så kan man med fordel skelne lidt til de guidede tures program, så får man en ide om rute og varighed de enkelte steder.

Transport rundt i landetSri Lanka rundrejse med tog

Lad det være sagt med det samme – infrastrukturen på Sri Lanka er ikke noget at råbe hurra for, men hvis man væbner sig med tålmodighed og sørger for at planlægge sin rejse, så er det både en spændende og billig måde at rejse rundt i landet. Faktisk koster lokale busser og tog næsten ingen penge. Hvis det skal være lidt mere bekvemt end den lokale transport, så kan man også leje en minibus eller købe en billet til de større busser, der kører rundt på fastlagte rute. Igen, koster det ingenting i forhold til danske takster og komforten er noget højere på disse mere vestlig-venlige-transportmidler.

Læs mere om priserne på transport på Sri Lanka

Hvem kan tage på rundrejse?

Det er måske lidt af en kliché, men vi vil faktisk sige alle. Landet byder på så mange muligheder, at alt lige fra backpackere til badegæster, pensionister og nygifte finder vej til øen hver eneste dag. Det er klart, at visse transportmidler rundt i landet sætter begrænsninger for visse mennesker, da komforten i de lokale transportmidler ikke er den bedste, men her er der i stedet mulighed for, at tage luksus busser. Her er komforten helt i top og de er optimale til ældre mennesker, der gerne vil opleve det skønne land.

Når det kommer til oplevelser, så har en Sri Lanka rundrejse også meget at byde på. Uanset om man er til strand, natur, historie, religion eller kultur kan man finde det på øen.

Her er et par ting du bør opleve på din rundrejse:

  • Hovedstaden Colombo med verdens billigste shopping
  • Al den lækre fisk og skaldyr du kan købe langs kysterne
  • En (eller flere) af de mange nationalparker – f.eks. Yala national park
  • Templer og religiøse steder som f.eks. Dambulla Cave Temples
  • De lækre strande i sydvest som betegnes som nogle af verdens smukkeste

Du kan læse om flere seværdigheder her.

Sådan booker du din rundrejse

Som nævnt tidligere i artiklen, så er der to måder at tage på rundrejse i Sri Lanka på. Man kan arrangere og klare det hele selv eller man kan købe en arrangeret rundrejse.

Der er fordele og ulemper ved begge dele, så i sidste ende kommer det an på, hvilken rejseform man synes bedst om. Der er store oplevelser i vente ved begge!

Hvis du vil rejse rundt selv, så er disse sider gode:

Husk også at tjekke visum reglerne og læs om flyveturen dertil.

Hvis du vil købe en arrangeret rundrejse, så kan du gøre det her:

Video om Sri Lanka

Billeder siger mere end tusinde ord, så sæt dig godt til rette og se, hvordan dette unge par har oplevet Sri Lankas mange seværdigheder på deres ferie i 2013.

Hvis du klikker dig rundt på Lanka-rejser.dk, kan du finde mange flere nyttige informationer, der kan give dig en endnu bedre rundrejse på Sri Lanka.

Rigtig god læselyst!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)