Jaffna – nordøens hårdt prøvede perle

De færreste turister får set den nordlige del af Sri Lanka, og det er både synd og skam. Her er pragtfuldt vejr, masser af dejlig natur, ældgammel kultur, et spændende køkken inspireret af Sydindien – og en venlig befolkning, der ikke er så forvænt med besøg fra Vesten. Jaffna er hovedbyen på nordøen, fyldt med behagelig bevoksning, dejlige kvarterer fra kolonitiden der henligger i palmernes skygge og skønne templer og kirker. Nutiden har også meldt sin ankomst, og Jaffna har i dag fået sit første shopping mall, mens både veje, tog- og flyforbindelser er stærkt forbedrede. Du får altså en perfekt turistoplevelse, og du kan forvente at der ikke er fuldstændig proppet af andre turister.

Vi anbefaler: Trivago når du skal bestille hotel i Jaffna.

Jaffna er i sig selv et besøg værd og er samtidig et fremragende udgangspunkt for udflugter til de idylliske øer mod vest og for ture ud til halvøens laguner og andre seværdigheder.

Byens blodige historie gør den også til et sted af særlig interesse. Først så sent som i 2009 endte 26 års borgerkrig med, at de Tamilske Tigre tabte deres frihedskamp. Op til 100.000 mennesker mistede livet under krigen, og da Jaffna var tamilernes hovedby, bærer mange bygninger i dag præg af de hårde kampe. Det er en sær fornemmelse at gå rundt i de fredelige omgivelser fyldt med imødekommende mennesker og se på huse med skudhuller fra historien, som du kan få fortalt at lokale guides hvis du ønsker.

Jaffnas historie har altid været turbulent, og det er mindesmærkerne fra de forskellige kulturer, der gør byen så interessant at besøge. Før 1500-tallet var byen centrum i et selvstændigt kongerige på nordøen, herefter kom portugiserne, så hollænderne og til sidst briterne. Og nu tilhører Jaffna et stolt og forenet Sri Lanka med mod på fremtiden.

Hoteller i Jaffna

Vi har fundet tre rigtig gode overnatningsmuligheder til dig:

Billig “Luksus” Bedst til prisen
Billigt hotel i Jaffna Luksus overnatning i Jaffna Jaffna Heritage er det bedste hotel til prisen

Kais Guest House

Cirka 200 kroner per nat

Jaffna Heritage

Cirka 500 kroner per nat

Jaffna Heritage

Cirka 300 kroner per nat

Se alle hotellerne i byen og se de aktuelle tilbud ved at klikke her

Nallur Kandaswamy Kovil – et fuldkommen spektakulært hindutempel

Nallur Kandaswamy Kovil i Jaffna på Sri Lanka

Godt halvanden kilometer fra centrum ligger en af øens mest bemærkelsesværdige bygningskonstruktioner – Nallur Kandaswamy Kovil, et kolossalt og ufatteligt imponerende hindutempel, hvor guddommen Murugan og også blandt andre Ganesh tilbedes med ydmyge ofre og stort spektakel.

Hvis du bare husker at smide skoene, fortæller de venlige præster glad og gerne om stedets betydning og traditioner. Du er også velkommen til selv at fremsige en bøn ved templets hellige træ: Få et lille stykke forgyldt klæde uden for templet, vikl det om en mønt og bind det til træet, mens du fremsiger bønnen. Bagefter ringer du med en stor klokke.

Nallur Kandaswamy Kovil er centrum for den spektakulære Festival ved midsommer.

Jaffna Fort – et af Asiens største hollandske forter

Jaffna Fort på Sri Lanka

Med smuk (og strategisk) udsigt over Jaffna-bugten står ruinerne af Jaffna Fort, et af de største hollandske forter i hele Asien, og indbyder til et (gratis) besøg. Fortet er bygget i 1680 på resterne af et portugisisk forsvarsværk og senere udbygget i 1792 for at skabe den klassiske Vaubanesque-stjerneform. Det er en fin oplevelse at gå rundt blandt de tykke mure og smukke adgangsveje og betragte byen lidt på afstand. Her kan du også få lidt afstand til de andre turistområder, og i kan få lov at være jer selv.

Kongepaladset med de royale kvinders pool

I 400 år var byen underlagt Jaffna-kongedømmet, og resterne af deres palads er stadig et besøg værd. Oplev bl.a. den u-formede pool, som menes at have været de royale kvinders badekar. Dette er også en del af de ekstraordinære oplevelser i Jaffna som du bør opleve inden du forlader byen, for det vil være en oplevelse som du aldrig kommer til at glemme.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)