Shoppingbyen Colombo er samtidig Sri Lankas spændende hovedstad

Når du flyver til Sri Lanka lander du med høj sandsynlighed i lufthavnen i Colombo. Her bliver du budt velkommen af Sri Lankas hovedstad. En hovedstad der er i konstant forandring og som er Sri Lankas største by og den vigtigste havneby. Colombo er også mødet mellem flotte moderne bygninger og titusinde år af spændende historie.

Vi anbefaler: Hotelscombined når du skal bestille hotel i Colombo.

I Colombo kan du opleve Sri Lankas mange forskellige kulturer og særlige ånd. Selvom det er hovedstaden på Sri Lanka og selvom byen er betydelig mere moderne end de fleste andre steder på Sri Lanka, så føles Colombo ikke nær så overbefolket og uoverskuelig som andre hovedstader. Men hvis menneskemyldret alligevel bliver for meget, så kan du altid trække dig tilbage til nogle af de omkringliggende strande.

For selvom Colombo kan virke mindre kaotisk end mange andre hovedstader, så er det stadigvæk en storby med bilos og mange mennesker på alle tider af døgnet.

Temperaturen kommer sjældent ned under 30 grader, så den langærmede bluse kan du trygt lade blive hjemme på hotelværelset.

Meget af livet leves i byen, der byder på mange spændende shoppingsteder, restauranter og seværdigheder, som du nemt kan bruge de første par dage på at udforske. Herefter vælger man turister at besøge de smukke strande i syd eller opleve noget af den helt fantastiske natur og kultur som Sri Lankas mere øde egne byder på.

Hoteller i Colombo

Vi har fundet tre rigtig gode overnatningsmuligheder til dig:

Billig Luksus Bedst til prisen
silvikris-villa Casa Colombo drift-bnb-colombo

Silvikris Villa

Cirka 250 kroner per nat

Casa Colombo

Cirka 1.000 kroner per nat

Drift BNB Colombo

Cirka 400 kroner per nat

Se alle hotellerne i byen og find det billigste – Klik her

Kultur og historie i Colombo og resten af Sri Lanka

Kultur og historie

Colombo er et pudsigt miks af moderne liv kombineret med gammel historie. Der findes blandt andet mange spændende historiske bygninger, så hvis du er historisk interesseret er der rigeligt med steder at besøge. Det sjove møde mellem gamle traditioner og et moderne samfund har skabt en unik by, som byder på mange gode overraskelser.

Der er ligeledes mange spændende kulturelle oplevelser i Colombo. Nyd f.eks. et flot teaterstykke eller besøg den specielle Ul Alfar Jumma moske, der med sin farvestrålende facade lyser byen og skaber glade og kulør på livet i Colombo.

Hvis du virkeligt vil opleve deres kultur og historie, så bør du bestille en guided tur, eller blot bruge en guide til at give en rundvisning, hvor du kan få langt mere ud af Colombo end du kan på egen hånd.

Shopping i Colombo

Man kan ikke nævne Colombo uden at nævne shopping i samme sætning. Disse ting hører unægteligt sammen, da Colombo byder på noget af den bedste shopping i verden. Udvalget er enormt stort og mange betegner priserne som de aller billigste i verden.

I storcentrerne kan du købe alt fra jakkesæt til smukke håndsyede kjoler og t-shirts. Der er shopping og tøj til folk i alle aldre. Hvis man hellere vil opleve den mere unikke stemning, så kan det betale sig at bevæge sig væk fra centrene og ud i byen.

I Fort kvarteret finder du det største udvalg af butikker og her kan du finde næsten alt. I varehuset Laksala kan du købe hjemmelavet kunsthåndværk til priser som vi ikke ser herhjemme. Og på World Market finder du boder med smykker og meget andet.

Hvis du ønsker at købe noget i Colombo, så skal du forvente at alt er billigere end du er vant til. Du kan derfor få utroligt meget mere for dine penge end du kan hjemme i Danmark.

Hvis du vil have flere gode råd til shopping i Colombo, så spørg personalet på dit hotel, som kan give dig tips til hvor du kan få de bedste priser, og hvor du kan prutte om prisen, og hvor du ikke kan.

Læs mere om shopping i Sri Lanka eller se priserne på shopping, mad mv.

billigste rejsepriser

Restauranter og spisesteder i Colombo

Som en hver anden storby med respekt for sig selv, byder Colombo på et stort og varieret udvalg af restauranter. Uanset om du ønsker at prøve de mange lækre srilankanske specialiteter eller du ønsker mad af den bedste kvalitet, kan du finde det i Colombo.

Typisk ligger de dyre restauranter centrale steder i byen – i nærheden af turisterne – men hvis man bevæger sig lidt væk fra de øvrige turister kan man finde yderst gode restauranter der laver smagfuld mad til en brøkdel af de restauranter der ligger i centrum.

En lækker spise på Sri Lanka er f.eks. hummer, som er rigtig dyrt herhjemme. På Sri Lanka kan du købe hummer til helt andre priser og den er typisk endnu mere frisk.

Vi vil anbefale dig at prøve nogle af Sri Lankas mange madspecialiteter, når du besøger Colombo. Kokkenes sammensætning af mad og krydderier er helt sublim.

Hvis du er på en længere rejse på Sri Lanka, så er Colombo også stedet, hvor du kan forny dit visum. Byen er også centrum for kultur, økonomi og politik.

Video fra Colombo

Få et indblik i hvordan hovedstaden på Sri Lanka ser ud, og hvordan deres markeder og butikker er opbygget. Men det er naturligvis endnu mere interessant at se i virkeligheden.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/6 (4 votes cast)
Shoppingbyen Colombo er samtidig Sri Lankas spændende hovedstad, 4.5 out of 6 based on 4 ratings