Nogle af verdens smukkeste strande findes på Sri Lanka

Smuk og idyllisk palmestrand på Sri Lanka

Da Sri Lanka er en tropisk ø i det Indiske Ocean, er landet omgivet af det smukkeste blå vand, som tilmed er dejligt lunt hele året rundt. Med de mange smukke palmefyldte strande der omgiver den lange kyst rundt om Sri Lanka, er det svært ikke at blive forelsket i Sri Lanka, hvis man er til det gode liv på stranden, med alt hvad det indebærer.

Strandene på Sri Lanka er da også en af hovedårsagerne til, at  mange danskere hvert år skifter det kedelige danske vejr ud med en eksotisk rejse til Sri Lanka. Men vi tør godt love at de alle – uden undtagelse – kommer hjem med mange andre gode oplevelser. Udover nogle af verdens bedste stande byder Sri Lanka også på den billig shopping, et stort og varieret dyreliv, lækker mad og en fantastisk spændende kultur og befolkning.

Livet på Sri Lanka leves ofte på eller i nærheden af de smukke strande. Det er her man finder mange lækre restauranter og det er også her man finder hotellerne med den bedste udsigt. At vågne op til duften, lyden og udsigten til havet, er det bedste der findes!

Sri Lanka er perfekt til en rejse med hele familien eller som par, hvor ferien står i hygges tegn, og hvor der kan blive slappet maksimalt af. Men også til de mere eventyrlystne om ønsker at få en på opleveren.

Som en tommelfingerregel finder man de bedste strande på sydvest Sri Lanka. Det er også her, der er de bedste muligheder for snorkling, dykning og andre vandaktiviteter. Særligt bliver stranden i og i nærheden af Unawatuna, betegnet som nogle af de bedste. Når det er sagt, så er der lækre strande langs hele Sri Lanka og er man I Sri Lanka i længere tid, så bør man ikke snyde sig selv for, at opleve mere end blot strandene i sydvest. Da det også er her, hvor der er den største samling af turister, så bør man unde sig selv at opleve de  steder på Sri Lanka hvor der er en mindre del turister. Her er der også smukke strande, lækkert vand og så er der mere kultur og ikke mindst billigere priser.

billigste rejsepriser

Kano på en strand på Sri Lanka

Strandene i syd og vest

De vestlige og sydlige strande begynder fra Negombo, der ligger 13 kilometer nord for Sri Lankas hovedstad, Colombo. Denne lange kyststrækning der bevæger sig ned mod syd bliver betegnet som den bedste kyststrækning på Sri Lanka. Det er også her man finder det største udvalg af hoteller, ressorts og anden overnatning. Efterhånden som man bevæger sig længere mod syd bliver strandede med sandede og børnevenlige.

Strandene i nord og øst

Strandene på den nordlige og østlige del af Sri Lanka strækker sig Arugam Bay til Kuchchaveli. Strandene i nord og øst er kendetegnet ved at være gode og brede strande med det velkendte flotte klare vand. Her finder du også mange uberørte bugter, mennesketomme laguner, havne og flotte områder med koralrev.

Hvad skal jeg vælge?

Hvis man kun har et par uger og gerne vil ned og nyde nogle af verdens bedste strande, så vil de fleste nok tage til strandene i syd og vest. Her er der det største udvalg af overnatning og gode spisesteder. Hvis man derimod har længere tid, så man både kan nå strandene i syd og vest, men samtidigt også har tid og lyst til at opleve nogle af de flotte og mere mennesketomme strande på Sri Lanka, så bør man også tage op til strandene i nord og øst. De er på hver deres måde noget helt specielt. Dette kan være en god ide for familier med børn, hvor man ikke ønsker at der er alt for mange mennesker omkring en, men hvor man gerne vil passe sig selv en smule mere.

Rigtig god tur på stranden – og husk solcreme!

Ps. Husk at tjekke vejret, da det har stor betydning for din strandferie.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/6 (7 votes cast)
Nogle af verdens smukkeste strande findes på Sri Lanka, 4.0 out of 6 based on 7 ratings

1 thought on “Nogle af verdens smukkeste strande findes på Sri Lanka

Der er lukket for kommentarer.