Negombo er fiskerbyen med den fine strand

I rimelig af stand af Bandaranaike International Airport ligger den livlige fiskerby Negombo. Her er en håndfuld gode hoteller og restauranter for enhver smag og pengepung. Bymidten med det gamle kvarter er en omvej værd, og dertil kommer naturligvis stranden, som er en af de gode grunde til at besøge byen. Den er måske ikke helt på højde med Sri Lankas flotteste strande, men er stadig et dejligt sted at slikke sol og få et dyb i havvandet.

Negombos historie er omskiftelig. Hollænderne erobrede byen fra portugiserne i 1640, mistede den igen og tilbageerobrede den i 1644. Under hollandsk herredømme blev Negombo en af de vigtigste kanelbyer i verden. Godt 150 år efter overtog briterne byen uden kamp, og de mange års europæisk kolonisering er stadig synlige overalt i byen.

Hvis du ikke har booket overnatning på forhånd, ligger de fleste hoteller langs hovedvejen næsten parallelt med stranden nord for bycentrum. Men priserne er dog ofte ikke langt fra hinanden, uanset om du booker hjemmefra eller vælger at bokke på ferien.

Vi anbefaler: Trivago når du skal bestille hotel i Negombo.

Hoteller i Negombo

Vi har fundet tre rigtig gode overnatningsmuligheder til dig:

Billig Luksus Bedst til prisen
Villa Extra et et billigt hotel i Negombo Luksus hotel i Negombo Shanelo Negombo

Villa Extra

Cirka 200 kroner per nat

Jetwing Beach

Cirka 1.600 kroner per nat

Shanelo

Cirka 700 kroner per nat

Se alle hotellerne i byen og aktuelle tilbud ved at klikke her

Fisker fra Negombo

Main Fish Market – gå efter lugten

At Negombo er en vigtig fiskerby, er man ikke i tvivl om efter et besøg på Main Fish Market. Her kan du tage nogle fine billeder af fiskeauktionerne direkte på stranden og af de maleriske fiskebåde (oruvas), som stævner ud i jagten på den for lokalbefolkningen så livsnødvendige spise. Husk også at se fiskemarkedet tæt på fortet – bare gå efter lugten!

Hvis du gerne vil købe nogle af fiskene på markedet, så er det dog vigtigt at vælge de fisk som er friskfanget, da hygiejnen ikke er den samme som hjemme i Danmark. Det betyder også at fiskene ofte ikke er på køl og derfor kan man godt ende med en omgang sygdom hvis man ikke er påpasselig med hvilke fisk man køber.

En tur på stranden i palmernes skygge

Den flotte strand i Negombo på Sri Lanka

De fleste turister besøger Negombo for at bo tæt på stranden med det karakteristiske gule sand og de smukke palmetræer i baggrunden. Lad det være sagt med det samme, at Negombo Beach ikke kan konkurrere med Sri Lankas allerlækreste strande. Men den er stadig et pragtfuldt sted at få sol på den blege krop og dyppe selvsamme i det friske vand. Her er masser af steder at bo i nærheden, også for en mere beskeden pengepung. Og generelt så er det et hyggeligt område, både for par og familien der er afsted for at slappe af eller få en på opleveren.

Old Dutch Fort – kun synlig udefra

Ruinerne af Old Dutch Fort ligger tæt på lagunens sandede vandkant, og over den flotte indgangsportal står inskriptionen: 1678. Beklageligvis bruges fortet i dag som fængsel, så den eneste måde, du kan få et kig indenfor, er ved at stjæle et eller andet! Her er også et grønt område – kaldet the Esplanade – hvor lokale cricketkampe tiltrækker. Uden tvivl et besøg værd for turister.

Kirkernes og religionernes mødeplads

Trods sin status som en meget verdslig fiskerby har Negombo også været et vigtigt religiøst samlingspunkt for mange trosretninger. Byen havde så mange katolske kirker på et tidspunkt, at den blev kaldt Lille Rom, fordi lokale i stort tal konverterede til katolicismen.

Et besøg i bymidten må nødvendigvis omfatte St Mary’s Church med de falmede, lyserøde farver og de berømte loftsmalerier. Også Angurukaramulla Temple med sin 6 meter lange liggende Buddha øst for byen er turen værd. Og endelig er der Duwa Island, forbundet med byen via en bro, som er berømt for sine pinse passions-spil.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)