Oplev Sri Lankas smukke og spændende natur – 3 hurtige

123b

På en rejse til Sri Lanka bliver du mødt af frodig natur, farverigt folkeliv, kilometerlange strande og en kulturarv på flere tusind år. Selv om du bestiller en rejse til Sri Lanka for at nyde solen og stranden, bør du benytte muligheden for at se dig omkring på den fascinerende og farverige ø. Her er så meget at se og opleve. Pak badetøjet, vandreskoene, kameraet og eventyrlysten.

Rejs til Sri Lanka – hvad er det for et land?

Sri Lanka er en forholdsvis lille ø, beliggende i det indiske ocean sydøst fra Indien. Landet er meget unikt og byder på chokerende kulturoplevelser og storslået natur. Sri Lanka er blevet er super populær rejsedestination for mange, særligt unge. Det bygger formentlig mest på dets smukke og fotogene natur. Er du interesseret i dyreliv, så er en rejse til Sri Lanka det rene paradis for dig. Både på jorden, til luft og til vands vil dyreriget betage dig.

Din rejse til Sri Lanka kan sjældent blive for lang, for du får brug for al den tid, du kan tillade dig. Sri Lanka er blandt surfere kendt som øen, hvorved vinden er konsistent. Blandt dykkere refereres der til Sri Lanka som Det Indiske Oceans Perle. Kort sagt – Sri Lanka er fantastisk for alle. Der er tale om en hel uberørt natur og selvom det er blevet så populært, er det stadigvæk muligt at finde billige rejser her.

Der er rige muligheder for at bo på stranden, med det lokale folkeliv lige i nærheden. Sri Lanka er for alle, om man ønsker fred, ro og romantik, eller om man er den mere eventyrlystne.

Fedeste naturoplevelser – over og under vandoverfladen

Som skrevet er der masser af dyrelivet både til vands og lands. Det er særligt specielt med vilde undervandsoplevelser man kan få. Der er ikke mange steder tilbage i verden, hvor de smukke koralrev stadigvæk står farverige og fredet.

Det er en unik mulighed for at kaste sig i krystalklart vand og svømme med fisk, hvaler og andet spændende dyreliv, som man ikke ser mange steder. Farverige fisk, skrøbelige koraler og sjældne skildpadder. De fleste steder kan man leje dykkerudstyr, da det er en af de helt sikre turistmål. Vi garanterer dog, at du bliver grebet af de uendelige eventyr i vandet. Det kan derfor sagtens betale sig at investere i noget ordentligt udstyr, man kan have med hvor end næste udflugt går hen. Følg eventuelt dette link og find guides eller udstyr til den bedste dykker- eller snorkel-oplevelse.

Man kan på sigt vælge at udvide samlingen, for der er en masse fede ting man kan investere i og gøre sin dykning til en ægte professionel hobby. Det første vi vil anbefale at investere i er helt klart et undervandskamera, så du kan tage de flotte undervandsoplevelser med op til overfladen igen, og tage det med hjem som et minde. 

Uvante omgivelser kræver til tider vaccinationer 

At befinde sig i et andet land, langt fra Danmark, kan selvfølgelig også bringe nogle ting med sig, der er vigtige at være opmærksom på. Der er masser af vild natur og lokale, og man kommer til at leve under andre omstændigheder end herhjemme. Gør oplevelsen endnu mere fed og tryg, ved at få de vaccinationer til Sri Lanka, som der anbefales.

Alt efter hvor lang tid man er afsted, anbefales der en lang række forskellige vaccinationer. Det svinger i antallet efter, om man er væk under 1 uge, 1-6 mdr. eller måske endda en rejse over 6 mdr.. Der er nok at se, til at kunne opholde sig der så længe, men der er samtidig også en større risiko for udsættelse af sygdomme, vi ikke kan blive udsat for herhjemme.

Der kan eksempelvis være tale om vaccination mod rabies ved tæt kontakt til dyr, tyfus ved dårlig hygiejniske forhold, hepatitis B ved mulig seksuel kontakt med lokale eller japansk hjernebetændelse ved meget trekking i landområder. Vaccination mod kolera og rejsediaré anbefales ikke generelt til Sri Lanka. Kolera er meget sjældent, mens rejsediaré derimod rammer mange rejsende. Tag kontakt til en læge eller vaccinationsklink og snak med dem om hvilke vaccinationer der er ”nice-to-have” og ”need-to-have”.